12. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvordan jeg lærte at elske min letbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvordan jeg lærte at elske min letbane
Det Grønne Område - 25. februar 2021 kl. 06:00
Af Jørgen Tjørning, Mortonsvej 32, Kgs. Lyngby
arrow Læs også: Se video: Mens vi venter på letbanen

Da jeg var barn, var der sporvogne til. Og de var populære. Der var en film med Ove Sprogøe som vognstyrer og Dirch Passer som konduktør. Den hed "Ved Kongelunden".

Der sang de en sang med omkvædet "Der kommer altid en pige og en sporvogn til". Den kunne man genbruge, men desværre har man nu omdøbt sporvogn til letbane og så passer rytmen ikke rigtigt, og det med pige er måske også lidt kontroversielt i disse tider.

Men når nu letbanen kommer, og det gør den jo, kan vi lige så godt prøve at få det bedste ud af det og tænke positivt. I stedet for at gå og være sure.

Så for nu at prøve at finde noget positivt, så har det altid undret mig, at Lyngbys centrum skal være gennemkørselsvej for dem, der ikke skal til Lyngby, men bare skal fra øst til vest eller fra vest til øst.

I 60'erne var der en plan om at forlænge motorvejen, der nu slutter i Ballerup ned langs Bagsværd Sø og videre under banen og motorvejen, ud gennem Bondebyen og så tilsluttet Helsingørmotorvejen et eller andet sted. Det var for at få bilerne udenom centrum af Lyngby. Det blev heldigvis opgivet, men siden har Engelsborgvej, Buddingevej og Klampenborgvej været fyldt med biler, der slet ikke har ærinde i Lyngby, og derfor burde køre udenom.

Mit håb er, at letbanen vil gøre det så besværligt at komme gennem Lyngby, at vi kan få lov til at få vores by i fred for transittrafikken, som hører hjemme på motorvejen, så jeg om nogle år kan stå nede på en fredelig og hyggelig Klampenborgvej og sige: Hvor var det dog godt, at vi fik den letbane.

Men hvor er det trist, at der skulle en letbane til, fordi ingen har haft modet til at gennemføre den nødvendige trafiksanering af Lyngbys centrum i tide.

arrow Se her, hvilke veje arbejdet med letbanen spærrer af
27. februar 2021 kl. 18:30 Opdateret: kl. 14:59
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?