12. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: For få P-pladser ved letbanestation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: For få P-pladser ved letbanestation
Det Grønne Område - 17. april 2021 kl. 15:00
Af Dan Bælum, direktør, Egegårdsvej 22a, Ørholm

I 2025 står Letbanen forhåbentlig klar. Det er forældet teknologi, men lad os nu få det bedste ud af os skatteyderes investering.

Kommunens Teknik- og Miljøudvalg drøfter 14. april bl.a. parkeringsforhold ved slutstationen i Lundtofte. Her bliver der projekteret med 14 (fjorten) parkeringspladser.

Med mindre disse 14 biler er særdeles meget overfyldte, så batter det ikke meget i letbanetogene eller i CO2 regnskabet. Vi må forvente at en række bilister nordfra ønsker at stille bilen i Lundtofte, såfremt de skal til Lyngby centrum eller videre med letbanen. Det kan de så kun, såfremt de parkerer i Lundtofteparken eller på Nymøllevej.

Mange biler på Nymøllevej giver ingen mening, når vi på det tidspunkt har en international skole på Nymøllevej 85. Umiddelbart ved siden af den nye station i tracéet overfor Lundtofteparken kan der sælges grunde, der kan anvendes til parkering.

Ved at sælge en af disse til en investor, der kan se en forrentning ved salg af parkeringspladser opnår man færre biler i Lyngby centrum, færre biler på motorringvejen, færre biler på ringvej 3 og større brug af Letbanen - Samt CO2 besparelser. Lad os håbe på at vores ellers glimrende kommunalbestyrelse er fremsynet nok.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?