20. september 2021
I stedet for at bruge penge på nyt rådhus, skal pengene gå til skolernem, trafiksikkerhed, de ældre og pasning af grønne områder. For ukrudt er ikke biodiversitet, siger Gert Larsen (V). Privatfoto
I stedet for at bruge penge på nyt rådhus, skal pengene gå til skolernem, trafiksikkerhed, de ældre og pasning af grønne områder. For ukrudt er ikke biodiversitet, siger Gert Larsen (V). Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Nyt rådhus - nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Nyt rådhus - nej tak
Debat Vordingborg - 13. september 2021 kl. 14:20

Første spørgsmål: Hvordan finder vi 21 millioner kroner i det fremtidige budget til nyt rådhus? Ikke noget problem siger borgmesteren og nu også De Konservatives spidskandidat. Dette uden at det får indflydelse på vores kærneydelser.

Svar: Det kan vi ikke. Enten kan de ikke regne, eller også har de intet begreb om penge. Nej, de insisterer stadig på, at det nye rådhus skal bygges, uanset at den tidligere økonomiske ramme ikke længere holder.

Jeg vil hellere bruge penge på at renovere vores eksisterende rådhus. Det er arkitektonisk flot og det er bundsolidt håndværkerarbejde, som med en opdatering til fremtidens bygningsreglement formentlig vil bestå længere end nybyggeri.

Så sparer vi 125 (nyt rådhus, oprindelig pris) + 21 (ekstraudgifterne) - 90 (estimeret pris for renovering) = 56 millioner kroner. De 21 millioner kroner fjernes naturligt nok igen. Dermed har vi 35 millioner kroner, som vi kan anvende til at optimere kommunens ansvarsområder.

Andet spørgsmål: Hvor kan pengene gøre bedst gavn, og hvilke borgere kan trænge til mere fokus?

Svar: Flere penge til skolerne. Både til pædagogiske kræfter men også til opgradering af blandt andet faglokaler (foreksempel biologi- og fysiklokaler).

Optimering af trafiksikkerheden. Det er lang tid siden, kommunen har haft fokus på dette område, og der er ikke taget højde for øget og tungere trafik.

Kvalitetsløft til de ældre borgere og deres mulighed for valg af måltider. Generelt bliver vi alle mere kvalitetsbevidste men alligevel skal vores ældre nøjes.

Pasning af vores grønne områder. Flere gartnere og 'udendørs'-arbejdere. Vild med Vilje skal ændres til en holdning om, at ukrudt ikke er biodiversitet, men at der stadig kræves pasning af de grønne områder.

Tiderne er skiftet. Håndværkerpriserne bliver kun højere. Indse det og reagér fornuftigt derefter. Hvis vi samtidig kan få økonomi til områder, der mangler, så er det da nemt at forstå.

Gert Larsen (V)
Kandidat KV21
Hulemosevej 19

Nyråd

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk