11. maj 2021
Gitte Kongstad mener, at de ældre på Ore burde tænke længere end til egen næsetip. Foto: Poul Poulsen
Gitte Kongstad mener, at de ældre på Ore burde tænke længere end til egen næsetip. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgerne på Ore i oprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgerne på Ore i oprør
Opdateret 03. maj 2021 kl. 10:41
Debat Vordingborg - 29. april 2021 kl. 10:19

For nylig læste jeg om en ny terapiform, metakognitiv træning, som efter sigende kan vende tankerne i hjernen, så visse tanker fylder mindre. Behandlingen giver derpå rum for nytænkning.

arrow Læs også: Debat: Tænk længere end egen næsetip

I Vordingborg går der fra bydelen Masnedsund langs vandet en to kilometer lang strækning med villaer og mindre sommerhuse, som en del pensionister benytter helårs. Strandengen med badebroerne bruges om sommeren af borgerne i Vordingborg til rekreativt område.

Modsat Ore ligger et erhvervsområde med en ny havn under udvikling. Det er i mine øjne et afsindig spændende, storstilet og fremsynet projekt, som er en attraktion for Vordingborg Kommune, der i kapløbet om havnefaciliteter vandt over Næstved, fordi man i tide turde tænke stort.

I alle provinskommuner handler det om at skabe arbejdspladser og bosætning. Er der noget smukkere end dampende skorstene, en driftig havn med skibe, som ligger til kaj, og lastbiler med varer, der bringes ud i verden? De stålgrå siloer langs havnekanten på Masnedø står som skulpturer og giver et billede af dynamik.

På Oresiden bor nogle ældre mennesker, som ønsker en fredelig naturudsigt fra strandbredden. De modarbejder stort set alt, der forstyrrer øjet. Først fik de for en større sum penge vendt havneplanerne. Så modsatte borgene sig vindmøller. Dernæst solceller. På det sidste er man imod jordopfyldning af et vandareal, der ligger langt fra Ore.

Ore-borgerne pisker en magtkamp op mod politikerne, som bør tænke langsigtet på, hvad vi i fremtiden skal leve af. Nytænkning er nødvendig, men politikerne har indtil dato ligget under for Ore-borgernes vaneforestillinger og krav.

For mig er dynamik og drift det smukkeste i verden, og som 74-årig mener jeg, at fred og ro kan man tidsnok få på kirkegården. Dynamik koster på landsbyidyllen, og de ældre mennesker på Ore burde kollektivt sendes til metakognitiv træning i at tænke længere end til egen næsetip.

Gitte Kongstad
Wesselsvej 41
Vordingborg

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk