28. september 2020
Foto: Holger Hagelberg
Foto: Holger Hagelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Pump flere penge i plejehjemmene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Pump flere penge i plejehjemmene
Debat Villabyerne - 21. maj 2020 kl. 16:11
Af Holger Hagelberg, Svejagervej 9, Hellerup

Vi er nok en af de kommuner, som har flere ældre borgere end andre kommuner.

Derfor må vi også forvente, at man i Gentofte Kommune må give mere økonomisk støtte til plejehjemmene i disse vanskelige tider, end man gør i andre kommuner!

Nu har corona-krisen betydet restriktioner for plejehjemmene. Derfor er der brug for ekstra hjælp til plejehjemmene i denne vanskelige coronatid, hvor de pårørende ikke kan komme og hjælpe beboerne.

Det skrev jeg i mit læserbrev i Villabyerne onsdag 29. april.

Arbejdsforholdene med risiko for coronasmitte er blevet vanskelige og arbejdskrævende. Det betyder, at der skal ansættes flere medarbejdere til det daglige arbejde.

Vi har haft forbud mod at besøge vore familiemedlemmer på plejehjemmene. Jeg er helt enig i, at der skal være lukket for udefra kommende familiemedlemmer og gæster.

Men jeg har været enig i det under forudsætning af, at vores kommunalbestyrelse kom plejehjemmene til undsætning med flere økonomiske midler, så man har været i stand til at ansætte flere hænder til at hjælpe - i stedet for at man f.eks. har lavet besparelser på hjælpen til opvask.

Jeg vil gerne høre vores borgmester, hvor meget kommunalbestyrelsen har bevilget plejehjemmene i ekstra økonomisk støtte i april måned og hvilke besøgsforanstaltninger for pårørende, som man har etableret?

Gentofte Kommune oplyser, at medarbejderne på plejehjemmene hjælper med korte udendørs besøg jf. sundhedsmyndighedernes retningslinjer, da besøg har stor betydning for ældre og pårørende.

Det er den enkelte plejebolig og de lokale fysiske rammer, der definerer, hvordan udendørsbesøgene kan foregå.

De ekstra coronarelaterede udgifter, som plejehjemmene måtte have, bliver kompenseret, lige som der er tilført ekstra personaleressourcer til området. Redaktionen

Nyhedsbrev tilmelding

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

KONTAKT OS