28. september 2021
Foreningen Socialpolitisk Forum har dannet et frivilligt bisidderkorps. Måske skulle de udvide med en besøgstjeneste? Arkivfoto
Foreningen Socialpolitisk Forum har dannet et frivilligt bisidderkorps. Måske skulle de udvide med en besøgstjeneste? Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gammel vin på nye flasker?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gammel vin på nye flasker?
Opdateret 04. juni 2020 kl. 00:55
Debat Villabyerne - 22. oktober 2019 kl. 19:38

Under overskriften 'En udstrakt hånd' beskriver Socialpolitisk Forum i Gentofte den 7. oktober et tilsyneladende spritnyt tilbud til kommunens borgere om en frivillig bisidderordning.

I Ældre Sagen i Gentofte læste vi med nogen forbløffelse om dette tilbud, idet Ældre Sagen har haft et bisiddertilbud til borgerne i mindst 12 år.

Vi har bisiddere med forskellige kompetencer inden for f.eks. jura, økonomi og medicin, som gratis hjælper og har hjulpet mange borgere som ledsagere til vanskelige samtaler, hvad enten det er hos sundhedsvæsenet, i banken eller hos forsikringsselskabet.

Det er naturligvis gratis OGSÅ for borgere, der ikke er medlem af Ældre Sagen. Vore bisiddere har naturligvis tavshedspligt, og de er populære. Men efter vores mening er det slet ikke på dette område, det største socialpolitiske problem findes her i kommunen.

Ifølge vores mangeårige erfaringer er det derimod ensomhed, hvor Ældre Sagen sammen med kommunen og flere andre organisationer ihærdigt arbejder for at bekæmpe den forladthed, som mange enligtboende og beboere på plejehjem føler sig ramt af, også her i kommunen.

Dette havde måske været interessant for Socialpolitisk Forum at vide, så man måske kunne have lagt indsatsen, hvor der er mest brug for den, i stedet for at sælge bisidder-ordningen som en formidabel nyopfindelse.

Ældre Sagen har trods kampagner af forskellig art løbende ca. 10 borgere, som gerne vil have en besøgsven, på venteliste. Dér kan man virkelig gøre en indsats, der batter, både til glæde for besøgsmodtageren og besøgsvennen.

Nyhedsbrev tilmelding

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS