18. september 2020
Villabyerne møder de tre klimaaktivister i Byens Hus på Hellerupvej, hvor projektugen kører. Fra venstre mod højre er det Sigrid Bjerregaard, Melda Musovski og Nanna Berg. Foto: Jesper Bjørn Larsen
Villabyerne møder de tre klimaaktivister i Byens Hus på Hellerupvej, hvor projektugen kører. Fra venstre mod højre er det Sigrid Bjerregaard, Melda Musovski og Nanna Berg. Foto: Jesper Bjørn Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Dit eller mit ansvar?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Dit eller mit ansvar?
Debat Villabyerne - 13. marts 2020 kl. 08:22
Af Sigrid Bjerregaard, Melda Musovski og Nanna Berg, 9.y. på Bakkegårdsskolen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT Klimaet og global opvarmning er noget, der fylder meget. Der bliver konstant snakket om det i medierne. Det er alt, der sker, der bliver snakket.

Der er et ordsprog, der siger, at "ét billede siger mere end tusinde ord." Vi mener, at ordsproget burde lyde "én handling siger mere end tusinde ord." Vi har brug for handling. Alle bliver nødt til at handle.

Jorden bliver ikke reddet af ord. Den bliver heller ikke reddet af, at man ikke spiser kød, hvis man til gengæld flyver syv gange om året.

arrow Læs også: DEBAT: Er al den kontrol nødvendig?

Vi har brug for ændringer i systemet. Hele systemet skal tilpasse sig vores nye hverdag.

Vi lever i den del af verden, hvor vi forbruger allermest. Vi køber hele tiden nyt tøj, og vi kan godt lide en god søndagssteg.

Problemet stammer ikke fra der, hvor der ikke er ressourcer til at gøre noget ved klimaet. Problemet stammer fra der, hvor vi har ressourcerne til at ændre vores hverdag.

Vi er blevet så vant til vores liv i luksus og kan slet ikke lege med tanken om ikke at flyve hvert år.

Derudover er der mange unge, der hele tiden får at vide, at det er dem, der skal løse problemerne og at det er dem, der skal leve på Jorden de næste 75 år.

Men mange af de unge kan ikke stemme de grønne politikere ind, de kan ikke køre bil, og de rejser kun, hvis deres forældre tager dem med.

Ansvaret kan ikke ligge hos kun én generation, og man kan da overhovedet ikke give nogen ansvaret for Jorden grundet hvor lang tid, de skal leve på Jorden.

Det er alles ansvar. Det er dit ansvar, det er mit ansvar, og det er din nabos ansvar. Der er ikke nogen, der kan løse problemet alene.

Vi bliver nødt til at stå sammen om at bekæmpe den globale opvarmning.

Nyhedsbrev tilmelding

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

KONTAKT OS