12. august 2020
Kindergarten Erzieherin mit kleinen Kindern
Foto: Animaflora PicsStock - stock.ado
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er regeringen imod private initiativer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er regeringen imod private initiativer?
Opdateret 11. marts 2020 kl. 18:20
Debat Ugeposten Gribskov - 11. marts 2020 kl. 18:00
Af Trine Egetved, byrådsmedlem, og Jens E. Pedersen, medlem af De konservative
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man bliver umiddelbart glad, når regeringen, og deres støttepartier melder ud, at der skal uddeles 500 millioner kroner til ekstra personale i børnehaver og vuggestuer. Efter mange år med en presset økonomi og sparerunder er det dejligt, at vi kan gøre lidt ekstra for de mindste. Vi ved at tidlig forebyggende indsat virker, og der SKAL være nok hænder til børnene.

I finansloven for 2020 bliver der afsat 500 millioner kroner til bedre normeringer i børnehaver og vuggestuer.

Aftalen er, at tallet stiger til 1,6 milliarder kroner i 2025, så kommunerne løbende kan begynde at hæve normeringerne. Når man ser nærmere på aftaleteksten, så bliver det dog klart hvilke partier, som står bag ved aftalen. Regeringen og deres støttepartier, SF, Enhedslisten, de radikale og Alternativet viser med al tydelighed, at private og forældredrevne børneinstitutioner er imod deres ideologi, og ikke er deres kop te.

De ekstra penge ydes nemlig alene til de kommunale institutioner. De private institutioner får altså ikke adgang til de ekstra penge som ordningen giver. Man gør altså op med princippet om at pengene følger barnet. Det betyder, at almindelige forældre er nødt til, enten at betale mere for at få passet deres børn i deres kendte institution, eller søge mod de kommunale institutioner.

Der er flere veldrevne private dagtilbud/børnehaver i Gribskov kommune. Er det mon specielle børn, der går i disse børnehaver? Nej, det er typisk børn af helt almindelige forældre, der blot har valgt en institution i nærområdet.

De private dagtilbud bliver kun for de velhavende. Det betyder længere transporttid for dem, som ikke har råd og kan i yderste konsekvens betyde lukning af institutioner, hvilket er i modstrid med kommunens mål om at få flere til at flytte til yderområderne.

Vi vil opfordre vores regering til at holde fast i de gode principper om, at pengene følger barnet og tilskud til private institutioner udregnes efter det, som der reelt bruges på at drive kommunale tilbud. Det er nemlig retfærdigt og giver et reelt frit valg og en mangfoldighed i dagtilbud.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?