9. august 2020
Man skal da være glad for, at lokalpolitikerne stiller spørgsmål for at sætte sig ind i sagerne, mener Venstres borgmesterkandidat.
Man skal da være glad for, at lokalpolitikerne stiller spørgsmål for at sætte sig ind i sagerne, mener Venstres borgmesterkandidat.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi folkevalgte er borgernes talerør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi folkevalgte er borgernes talerør

Af Ann Lindhardt (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Ugebladet Hørsholm - 04. juli 2020 kl. 06:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med lidt forundring kunne det læses i Ugebladet, at det nu ønskes, at der skal bruges yderligere ressourcer på rådhuset.

arrow Læs også: DEBAT: Spørgsmål er en vigtig del af det lokale demokrati

Viceborgmesteren ønsker at få belyst, hvor meget tid kommunens embedsmænd bruger på at svare på politikernes skriftlige spørgsmål.

Men hvem kommer det egentlig til gode? Kommer det borgerne tilgode? Og bliver det næste, at der skal bruges ressourcer på opgørelser over hvilke politikere og hvor mange spørgsmål der bliver stillet på de politiske møder?

Embedsværket skal bistå hele kommunalbestyrelsen med faglig bistand til de politiske beslutninger. Det er nu engang reglerne for vores lokaldemokrati. At der må yderligere spørgsmål til, er bestemt ingen skade til. Oplyst grundlag bidrager til et levende lokaldemokrati.

Som kommunalbestyrelsesmedlem står vi på mål for vores politiske holdninger og valg. Så derfor vil jeg gerne tage mine gode politiske kollegaer i Kommunalbestyrelsen, der stiller yderligere spørgsmål, i forsvar.

Skulle det nu være en katastrofe, at en politiker sætter sig grundigt ind i sagerne? Eller søger yderligere information? Jeg ser det som grundigt politisk arbejde. Jeg tror der er nogen der helt glemmer, at vi er folkevalgte og dermed borgernes talerør.

Lad os nu i stedet få de gode spørgsmål offentliggjort på feks. Hørsholm Kommunes www, så de også kan komme borgerne til gode. Det ville være en væsentlig bedre prioritering af tiden for kommunens embedsmænd, end at de skal bruge endnu mere tid på at tælle timer og lave interne skemaer og diagrammer.

Vores borgere skulle nødigt få den opfattelse, at demokratiet ikke værdsættes, eller se det som en udstilling af oppositionen, det regner jeg bestemt ikke med var hensigten. Men hvorfor disse tal skal publiceres har jeg svært ved at finde grunden til.

Lad os i stedet hylde demokratiet. Viceborgmesteren kunne jo bruge agurketiden på at gennemgå de 79 gode spørgsmål plus tilhørende svar og efterfølgende offentliggøre det til gavn for borgerne.

arrow DEBAT: Vi må opstille en anden borger fra Hørsholm
06. juli 2020 kl. 05:56 Opdateret: kl. 09:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?