22. september 2020
Lukningen af genbrugspladsen er en af de mindre forståelige handlinger, mener Ejvind Olesen. Foto: Morten Timm
Lukningen af genbrugspladsen er en af de mindre forståelige handlinger, mener Ejvind Olesen. Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvorfor lukker man en genbrugsplads i en krisetid?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvorfor lukker man en genbrugsplads i en krisetid?

Af Ejvind Olesen, Gl. Byvænge 52, Hørsholm:

Debat Ugebladet Hørsholm - 23. marts 2020 kl. 15:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Vi skal passe på hinanden," lyder det fra landets statsminister Mette Frederiksen, bistået af en række velformulerende eksperter. Det tror vi så på, lytter til og følger. For langt de fleste, og sådan skal det også være.

arrow Læs også: Genbrugsplads åbner igen for private

Men har vi slet ikke lov at sætte spørgsmålstegn ved enkelte af de budskaber, som toner frem fra det offentlige i den anledning? Jo, selvfølgelig har vi det. Især hvis de fremkommer på baggrund af mangel på sund fornuft.

Og en sådan må det være, når man læser Ugebladets reportage om lukningen af genbrugspladsen ved Vandtårnsvej på grænsen mellem Hørsholm og Kokkedal. Og om borgernes utilfredshed med lukning på grund af truslen med coronasmitten. En genbrugsplads, som er ved at blive væk i affald efter en normal weekend.

Jeg var selv en af dem, der var lige ved at køre derud, men nåede at blive bremset. Det kom helt bag på mig og åbenbart mange andre. At der skulle være nogen saglig baggrund for en sådan lukning.

Det ligner ikke nogen smittefare, hverken for de ansatte eller for borgerne (brugerne). De ansatte har ikke nær den samme trussel som ansatte i supermarkeder og specialforretninger. Og er formentlig sendt hjem med fuld løn.

Det er nu, da foråret kommer, meget vigtigt, at det såkaldte store affald ikke hober sig op på steder, hvor det absolut ikke skal være. Blandt andet læsset af i frustration foran genbrugspladsens lukkede porte.

Her i Hørsholm Kommune har man fra kommunens side balanceret hårfint, som det ser ud denne søndag. Hjemmeplejen fungerer, hjemmehjælp fungerer med planlagt rengøring, og folk opfører sig som anbefalet i supermarkeder og øvrige åbne forretninger. Køkkenaffaldet hentes helt som planlagt.

Hvorfor så lukke genbrugspladsen? Nu er den oven i købet åbnet for erhvervskunder, som indkranset af problemer forsøger at passe deres firmaer. Det var ikke tilfældet i første omgang. Kunne der mon være noget galt i myndighedernes vejledning til kommunerne?

Noget særligt begavet svar får Ugebladet ikke, når bladet spørger adm. Direktør for Norfors Tonny Juul Jensen: "Så bliv hjemme". Sådan kan man jo også kommunikere med sine kunder. Vi andre siger tak for svaret.

arrow Afbrænding af haveaffald er forbudt
23. marts 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 10:03
arrow Dansk Byggeri: Åbn genbrugspladserne
21. marts 2020 kl. 08:30 Opdateret: kl. 14:01
arrow Direktør om affaldslukning: Private får ikke adgang foreløbig
17. marts 2020 kl. 12:13 Opdateret: kl. 12:17
Har debatten om sexisme taget overhånd?