5. juli 2020
Fritz Reuther, Venstre, mener, at der skal rettes et kritisk lys på vandselskabet Novafos' aktivititeter omkring klima- og spildevandsløsninger. Foto: Morten Timm
Fritz Reuther, Venstre, mener, at der skal rettes et kritisk lys på vandselskabet Novafos' aktivititeter omkring klima- og spildevandsløsninger. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvem skal udforme og betale for klimapolitikken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvem skal udforme og betale for klimapolitikken?

Af Fritz Reuther (V), medlem af Miljø- & planlægningsudvalget og Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Ugebladet Hørsholm - 06. juni 2020 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: DEBAT: Hatten af for Hørsholms borgere

Novafos meddelte fornylig, at alle vandmålere vil blive udskiftet til en ny model, der kan aflæses automatisk af vandselskabet. Man glemte at oplyse, hvem der betaler regningen.

På forespørgsel er det blevet oplyst, at det vil omfatte 7.100 vandmålere i Hørsholm og at det vil koste 1.650 kroner pr. vandmåler eller ca. 12 millioner kroner, som betales af vandselskabet.

I betragtning af, at det ikke drejer sig om defekte vandmålere og at vandselskabet lever af forbrugernes betalte vandafgifter, kan man godt undre sig over, at vi i Miljø- & planlægningsudvalget intet kendte til denne udgiftspost, til trods for at kommunen har et bestyrelsesmedlem i vandselskabet.

Der er nogle, som har spurgt, om vandselskabet har hjemmel til på egen hånd at pålægge forbrugerne en sådan udgift og svaret herpå er, at der findes en såkaldt "Målerbekendtgørelse nr. 582 af 28/5 2018" som gør dette lovligt.

Automatisk måleraflæsning er selvfølgelig smart for vandselskabet, men det er jo ikke sikkert, at forbrugerne oveni udgifterne eller manglende indtægter p.gr.a. coronakrisen, synes det samme.

Sagen giver under alle omstændigheder lejlighed til at rette et kritisk lys på, om Novafos' aktiviteter i forbindelse med klima- og spildevandsløsninger ikke er ved at køre af sporet, når man har fået Rudersdal Kommune til at vedtage tvungen Tagvandsseparation efter at have oplyst, at dette kun koster 60.000 kroner i gennemsnit, selvom en repræsentant for Novafos på vores møde i Miljø- og planlægningsudvalget den 28/5 måtte indrømme, at tagvandsseparation i Hørsholm gennemsnitligt vil koste ca. 200.000 kroner.

arrow Byudvikling: Protester trives i uenighed
03. juni 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 16:19
arrow Grønt lys til 48 meter høj mobilmast trods klager
30. maj 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 12:07
arrow DEBAT: God stil er bedre for miljøet
06. maj 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 08:16
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?