10. august 2020
Flemming Priem, Kokkedal.
Flemming Priem, Kokkedal.
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det er afgørende, hvordan mennesker vil benytte byggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det er afgørende, hvordan mennesker vil benytte byggeriet

Af Flemming Priem, Jellerød Have 25, Kokkedal:

Debat Ugebladet Hørsholm - 05. juli 2020 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I både Fredensborg og Hørsholm kommuner er man ved at planlægge store bydelsprojekter, som byggeri ved Cirkelhuset, Nivå bymidte, Gymnastikkens Hus i Kokkedal, Hovedgaden i Hørsholm, fronten mod Hørsholm Midtpunkt, og ved Kokkedal Station samt PH-parken.

arrow Læs også: DEBAT: Utilgiveligt at overlade byområde uden kvalificeret bygherrerådgivnign

Ved planlægningen er det afgørende at gøre sig forestilinger om, hvorledes mennesker vil benytte byggeriet og fungere i det daglige liv i og mellem husene.

I den henseende er arkitekt Gert Edstrands indlæg om Kokkedal Station i Ugebladet den 1.juli forbilledligt. Her gør han opmærksom på, at dette projekt - uden konkurrence og uden kvalificeret bygherrerådgivning - er utilgiveligt.

Om bydelsprojekter skal det anbefales, at guldgruben "Livet mellem husene" af arkitekt Jan Gehl, bliver pligtlæsning for alle byrådsmedlemmer i de to kommuner. Gehl skriver bl.a. at meget forenklet kan aktiviteterne i de offentlige rum opdeles i tre kategorier, der stiller meget forskellige krav til de fysiske vilkår: De nødvendige aktiviteter, de valgfrie aktiviteter og de sociale aktiviteter.

De nødvendige aktiviteter er helt overvejende det at gå-aktiviteter i dagligdagen, f.eks. det at købe ind eller motionere.

Helt anderledes forholder det sig med valgfrie aktiviteter , dvs. handlinger, man kan foretage sig, hvis man har lyst til det - f.eks. gå en tur, stå for at nyde tilværelsen eller sidde for at slikke solskin.

Gruppen sociale aktiviteter omfatter alle de aktiviteter, der har tilværelsen af andre mennesker i fællesrummene som forudsætning, f.eks. børns leg med andre børn, hilsner og samtaler, fælles aktiviteter af forskellig slags samt endelig. som den mest udbredte sociale aktivitet, de passive kontakter, det,at se og høre andre mennesker.

arrow DEBAT: Kokkedal Station - et trafikknudepunkt for kriminelle?
09. juni 2020 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:15
arrow Byudvikling: Protester trives i uenighed
03. juni 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 16:19
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?