26. oktober 2020
Der på ingen måde var tale om fællesdruk, da Hørsholm Bibliotek bød på litterær druktur i litteraturhistorien, skriver Henrik Jeppesen. Modelfoto
Der på ingen måde var tale om fællesdruk, da Hørsholm Bibliotek bød på litterær druktur i litteraturhistorien, skriver Henrik Jeppesen. Modelfoto
Foto: Model
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Carøe, stik nu piben ind - og fri os for de latterlige sammenligninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Carøe, stik nu piben ind - og fri os for de latterlige sammenligninger

Af Henrik Jeppesen, Christianshusvej, Hørsholm:

Opdateret 23. januar 2020 kl. 15:24
Debat Ugebladet Hørsholm - 23. januar 2020 kl. 15:15

Inden Preben Carøe kommer for langt i sin moralske kvababbelse over arrangementet på biblioteket den 17. Januar, vil jeg ile med en øjevidne beskrivelse.

Arrangementet var yderst litterært med kompetent oplæsning af eksempler på forfatternes beskrivelser af deres eget brug af alkohol - i nogle tilfælde ville man nok sige overforbrug.

Ja, der blev budt på små smagsprøver af de forbudne frugter, men det skete i beskedne mængder, som bestemt ikke kan have skadet bibliotekets budget, og vi deltagere gik derfra i en tilstand af beruselse over de dygtige folks store kompetence i deres litterære stof omfattende bl.a. klassikere som Johs V. Jensen, Karen Blixen, Ernest Hemingway, Tom Kristensen - og i en meget moderat beruselse af alkoholen, som bestemt ikke har været til gene for nogen.

En fuldstændig litteraturliste kan i øvrigt findes på https://biblioteket.horsholm.dk/nyheder

Vi der deltog var alle voksne og i de fleste tilfælde 50+, men det er vel netop det segment, som sætter pris på en behersket nydelse af såvel litteratur som alkohol, og ligesom vi ikke får lyst at slå ihjel ved at læse en god krimi, falder vi heller ikke i druk over at læse om dette.

Der var ingen børn tilstede, og salen har på ingen måde lidt nogen overlast, så 'stik nu piben ind' og fri os for komplet latterlige sammenligninger med fællesrygning, da der på ingen måde var tale om fællesdruk.

arrow Læs også: DEBAT: Hr. Jeppesen - er ca. 3.000 alkoholrelaterede dødsfald latterlige?
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?