17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Problemet lægemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problemet lægemangel
Debat Taastrup - 14. marts 2017 kl. 16:15
Af Kenneth Kristensen Berth, MF (DF), valgt i Taastrup-kredsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er rettidig omhu, når Michael Ziegler retter henvendelse til regionsrådsformanden for at adressere problemet med mangel på læger i Høje-Taastrup Kommune. Det er desværre et problem, der breder sig. Ligesom der i Høje-Taastrup ikke er læger, der har åbent for nye patienter, er det samme tilfældet i Ishøj og Vallensbæk kommuner i vores område.

Det er selvsagt ikke holdbart. Det at være praktiserende læge er desværre ikke noget, der står højest på ønskelisten blandt nye læger. Derfor må vi se på, hvordan vi kan ændre det forhold.

Erfaringen siger, at især kvindelige læger viger tilbage fra at etablere solopraksis. Det kan man måske imødegå ved at flere læger går sammen i egentlige lægehuse - og dermed deles om opgaverne.

Der er imidlertid heller ingen tvivl om, at Danmark i en del år har uddannet læger og sygeplejersker til andre lande end Danmark. Studerende fra andre lande kommer ind på de danske medicinstudier. Det kan vi ikke forhindre i øjeblikket pga. EU - men vi kan indføre en arbejdspligt for nye læger, der betyder, at de skal arbejde et vist antal år i Danmark, før de kan tage tilbage til deres hjemland.

Det er imidlertid alt sammen fremtidsmusik. På den korte bane er der næppe andet at gøre at anspore de eksisterende lægepraksisser til at tage flere patienter ind - ellers vil vi inden for en kortere årrække opleve, at det vil blive umuligt at få en læge på Vestegnen.