17. januar 2018
Pia Arentoft kalder det nye klimatårn gyseligt. Foto: Stina Felby Egerup
Pia Arentoft kalder det nye klimatårn gyseligt. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gadehaveområdet - det må da koste kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gadehaveområdet - det må da koste kassen
Debat Taastrup - 15. marts 2017 kl. 09:35
Af Pia Arentoft, Leen A, 2630 Taastrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har læst et indlæg af Steen Nielsen ang. lukning af Gadehavebibliotek - og et kunstanlæg oplyst som et 1.divisonsanlæg.

Jeg er helt enig i, at der måske disponeres lidt skævt. Når jeg tænker på Høje Taastrup bibliotekets omvandring i den tid jeg har boet her, kan jeg kun tænke: Det har da kostet skillinger. Jeg syntes biblioteket på Høje Taastrup station var hyggeligt at besøge, og der var afdelinger for store og små - og avislæsere.

Men så skulle det flyttes til rådhuset, som så lige fik en tilbygning - der var absolut ikke hyggeligt med højt til loftet og kun åbent i rådhusåbningstid.. Det var så heller ikke godt nok for politikerne eller hvem??? atter skulle der flyttes - nu til Gadehaveskolen - en sammenlægning med skolens bibliotek, og det var måske en god besparelse. Og nu...skal skolebørn nu heller ikke have et bibliotek. Som gammel lærer må jeg korse mig - hvad sparer I????

Men som der ganske rigtigt blev beskrevet - et nyt kunstanlæg med fuld belysning, som må kunne ses fra månen - og et gyseligt tårn - klimatårn?? Jeg bliver vred som borger - der bliver taget gode tiltag - men der bliver også taget det modsatte, og hvem står dog bag? Det kan ikke være borgerne, for vi har slet råd til disse mystiske ting. Jeg har spurgt min egen ejerforening, om vi i Gadevang er med til at betale dette lyshelvede i et samarbejde her i Gadehaveområdet, men ikke fået noget svar. Måske er der andre, der kan.

Svar fra Merete Scheelsbeck, formand for fritids- og kulturudvalget (K)

Kære Pia Arentoft. Du - og tidligere Steen Andersen - har forskellige betragtninger og konkrete spørgsmål om lukningen af Gadehavebiblioteket og andre faciliteter i området, som jeg gerne vil kommentere. Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at der fortsat er skolebibliotek på Gadehaveskolen - skolebørnene har altså stadig et bibliotek.

Det er rigtigt, at biblioteket i Høje Taastrup by i sin tid åbnede i lejede lokaler ved Høje Taastrup Station. Men lejemålet var dyrt, og det daværende byråd besluttede at flytte biblioteket til rådhuset i 2005: Beregninger viste, at ombygningen til bibliotek på rådhuset i løbet af få år ville finansiere sig selv via sparet husleje. Senere kom biblioteket så til Gadehaveskolen, og kommunen flyttede andre funktioner ind på rådhuset og sparede nogle lejemål.

Men hvert år skal vi omprioritere for at få plads i budgettet til nye opgaver. Og da Høje-Taastrup Kommune gennemsnitligt bruger mere på biblioteksvæsenet end sammenlignelige kommuner, valgte et enigt byråd at lukke Gadehavebiblioteket. Det giver en årlig besparelse på 2,8 mio. kr.

Til gengæld kan vi så udvide åbningstiderne på bibliotekerne i Hedehusene og Taastrup ved at indføre 'selvbetjent åbningstid' - altså at man uden for den betjente åbningstid selv kan lukke sig ind med sit sundhedskort. Det vil give helt nye muligheder for familier, der vil hygge sig med gode børnebøger en aften- eller weekendstund, studerende der vil løse studieopgaver på biblioteket, og en masse andre biblioteksbrugere som får nemmere adgang, når 'åbningstiden' bliver kraftigt udvidet.

M.h.t. de nye faciliteter i Gadehave-området kan jeg fortælle, at byrådet har fået tilskud fra Friluftsrådet, Lokale- og Anlægsfonden og Områdefornyelsen til klimatårnet og nye bevægelses- og læringsmiljøer i skolegården på Gadehaveskolen, mens den nye kunstgræsbane er finansieret af kommunen alene. Driftsudgifterne - herunder belysningen på kunstgræsbane m.m. - varetager kommunen.

Målet er, at alle faciliteterne styrker Gadehaveskolens lærings- og trivselsmiljø og samtidig er til rådighed i fritiden for især børn og unge i Høje Taastrup by. Mange af tingene stod først færdige i vinter - klimatårnet er helt nyopført - og jeg tror, at vi vil se flere og flere børn og unge tage området i brug i løbet af foråret.