25. februar 2021
Steffen Mølgaard Hansen er byrådssuppleant og kandidat for Det Konservative Folkeparti.
Steffen Mølgaard Hansen er byrådssuppleant og kandidat for Det Konservative Folkeparti.
Foto: Fotograf Aasmul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Støt frivillige sociale foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Støt frivillige sociale foreninger
Debat Taastrup - 16. november 2017 kl. 09:54

Af Steffen Mølgaard Hansen
Byrådssuppleant og kandidat for Det Konservative Folkeparti i Høje-Taastrup

Frivillige sociale foreninger udfører en uvurderlig indsats for udsatte i vores samfund.

Her giver mennesker til hinanden uden at forvente noget igen og uden at modtage betaling for det. I Byrådet ønsker jeg at styrke frivillige sociale foreninger i deres virke ved at øge puljen til §18-midler, som er midler frivillige sociale foreninger kan søge om, så flere sociale initiativer kan igangsættes, og se de eksisterende kan opretholdes.

Nogle politikere er bange for, at frivillige sociale foreninger løfter opgaver, som kommunalt ansatte kan udføre. De vil derfor ikke tillade det frivillige foreningsliv at engagere sig, da de mener, at det tager jobs fra andre. Det er noget vrøvl. Frivillige tager ikke noget fra nogen.

I Hedehusene har vi f.eks. Hedehusene Erhvervsforening, hvor man aktivt er med til at udvikle og understøtte sociale aktiviteter. I Taastrup har vi f.eks. TC Taastrup, der senest har vundet Taastrup Foreningspris 2017. Her er der plads til alle. I Høje Taastrup ligger f.eks. HTI, som gør en enorm indsats for at få lokale ind i idrætsforeningen.

Frivillige skal ikke overtage professionelle kerneopgaver, men frivillige udgør et vigtigt supplement til de offentlige velfærdsydelser. Frivillige foreninger kan med deres værdigrundlag og engagement møde mennesker på en anden måde end det offentlige kan. De fortjener alt den støtte, som vi kan give dem.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?