25. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi har krav på ren besked om udviklingsvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har krav på ren besked om udviklingsvejen
Debat Stevns - 22. august 2020 kl. 14:43

Først på sommeren havde vi besøg her på Klippingegård af Stevns Erhvervsråd. Med borgmester Anette Mortensen i spidsen var rådet på turné rundt til driftige virksomheder i kommunen, og nu var turen kommet til vores landbrug med egen gårdbutik.

arrow Læs også: Klippingegården føler sig truet af ny statsvej

Jeg benyttede lejligheden til at påpege over for borgmesteren, at Kommunalbestyrelsens planer om en såkaldt udviklingsvej fra Klippinge over til Sydmotorvejen truer vores tilværelse, hvis vi skal vente i årevis på en afgørelse. Bliver vejprojektet en realitet, vil det selvsagt også ødelægge hele ejendommen med den linjeføring, som borgmesteren og et flertal i Kommunalbestyrelsen peger på. Vejen kommer til at gå tværs igennem vores slægtsgård, og vores butik og vores produktionslokaler bliver udslettet.

Vi driver én af kommunens driftige virksomheder, og den vil vi og vores medarbejdere gerne have lov til at fortsætte med at udvikle. Vore mange trofaste kunder kalder Klippingegård for deres »lokale køkkenhave«, og den ønsker hverken de eller vi dækket med asfalt.

Udvikling er en trossag
Borgmester Anette Mortensen kunne godt se, at det ville være »ærgerligt«, hvis vi skal tvinges væk, men det eneste hun kunne tilbyde var en økonomisk erstatning.

»Jeg tror på, at den nye vej vil skabe udvikling«, sagde hun.

Og med de ord rammer hun lige ned i sagens kerne. At en 18 kilometer lang vej på tværs af kommunen skulle skabe udvikling, ja, det er netop en trossag. Og endda en ny en af slagsen. Frem til januar i år var der tale om en pendlervej, der skulle løse et trafikalt problem, men på Kommunalbestyrelsens møde i januar blev formålet ændret til en »udviklingsvej«, fordi man måtte erkende, at projektet ikke løser det oprindelige trafikale problem.

Vi står i stampe
Det er med undren, at vi ser, at en Venstre-borgmester er parat til at ødelægge en velfungerende virksomhed som vores. Og vi er jo ikke den eneste virksomhed, der vil blive ramt af Kommunalbestyrelsens fikse ide om »udvikling«. Ingen har kunnet fremlægge nogen form for dokumentation for nødvendigheden af at ødelægge en hel stribe velfungerende virksomheder og samtidig asfaltere noget af Danmarks bedste landbrugsjord. Ideen om hypotetisk udvikling kan ikke have større prioritet end en i forvejen skabende udvikling, som det lokale landbrug i den grad er.

Siden sidste efterår har vi svævet i usikkerhed om fremtiden. Vores planer om udbygning af driftsbygninger og butik på Klippingegård har stået i stampe lige siden. Vi kan jo ikke gå i banken og låne til udvidelser, hvis Kommunalbestyrelsens vejprojekt ødelægger det hele om et eller to eller tre år.

Klare linjer om planerne
Kære Anette Mortensen, kan vi ikke snart få klare linjer om jeres planer? Jeg synes, at vi har krav på, at du svarer højt og tydeligt på tre spørgsmål:

1. Hvor skal de 660 millioner kroner komme fra, som jeres projekt vil koste? Og er der et bindende tilsagn om finansiering udefra?

2. Hvornår kan vi få endegyldigt svar på, om Klippingegård og de andre virksomheder på linjeføringen vil blive inddraget og ødelagt, så vi kan komme i gang med en ny tilværelse?

3. Hvornår kan vi forvente, at Kommunalbestyrelsens medlemmer bliver fritstillet til at fortælle, hvor de står i denne spegede sag? Eller vil det først ske efter det kommende kommunalvalg?

Jeg kan ikke tro, at der virkelig er enighed i Kommunalbestyrelsens flertalsgruppe om at ødelægge så mange velfungerende virksomheder på så spinkelt et grundlag. Hvor står de radikale og de konservative egentlig, hvis de kunne være ærlige? Er der slet ingen tvivl i jeres sind om et så erhvervsfjendtligt projekt på så spinkelt et grundlag?

William Perch-Nielsen
Klippingegård

Bjælkerupvej 165
Klippinge

arrow Ikke alle kan blive tilfredse
22. august 2020 kl. 14:44 Opdateret: kl. 18:59
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?