22. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velfærd er det vigtigste valgemne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velfærd er det vigtigste valgemne
Debat Stevns - 22. maj 2019 kl. 14:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns: Velfærd er det vigtigste emne i denne valgkamp og herunder hører vores fælles folkeskole.

Socialdemokratiet er ikke ude i en ideologisk kamp mod friskolerne, men har alene det ønske, at vi vil styrke folkeskolen ved at tilføre denne flere midler.

Stevns kommune ligger næstsidst, når man ser på tildelte kroner per elev i Folkeskolen og der er et behov for at styrke folkeskolen.

Friskolerne, som gør det rigtigt godt, opstod på Stevns alene som følge af den centraliserings-bølge, som ramte kommunerne i forbindelse med kommunalreformen.

Socialdemokratiet går til valg på velfærd og en opgradering af vores folkeskole. Det koster penge, og som et ansvarligt parti finder vi også finansiering til vores forlag.

Det findes blandt andet ved en mindre reducering af koblingsprocenten (tilskud til friskolerne) fra 76 procent til de oprindelige 71 procent, som det lå på før 2015.

Reduceringen svarer til, at der kan ansættes cirka 600 flere lærere i den fælles folkeskole, som derved får mulighed for bedre undervisning, flere klasser med lavere elevtal i hver klasse med videre.

Til almindelig orientering kan jeg oplyse, at da tilskuddet før lå på 71 procent steg andelen af privatskoler i 2010 fra 507 til 552 så det kan lade sig gøre at drive privatskoler med et reduceret tilskud.

Steen S. Hansen,
gruppeformand for

Socialdemokraterne
på Stevns