18. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandet er til glæde for os alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandet er til glæde for os alle
Debat Stevns - 06. maj 2019 kl. 13:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF har leveret et svar til den fremlagte udviklingsplan for Strøby Egede. Vi ønsker, at udviklingen af Strøby Egede med nye boligområder skal stilles i bero, indtil trafikproblemerne er løst.

Vi ønsker at sikre, at vores attraktive kyst kommer flest til glæde. Derfor støtter SF en offentlig strand mellem den foreslåede kystsikring og den nuværende kyst, hvor en opfyldning med sand vil give mulighed for både udskænkning, badning og anden rekreativ udfoldelse samt et havbadeanstalt til glæde for alle i Strøby Egede. Men adgangen til vandet besværliggøres af Stevnsvejen.

Derfor ønsker vi en reduktion i antallet af biler, som krydser »torvet« ad Stevnsvej.

Det skal ske ved, at udbygningen af Strøby Egede sættes på pause, indtil trafikproblemet er løst. Vi mener, at man bør udbygge i byer som eksempelvis Hårlev og Store Heddinge, hvor man har bedre vejforhold og en togforbindelse.

Vi støtter derfor den skitserede omfartsvej, som skal flytte trafik fra Stevnsvej til Køgevej bag om byens centrum. En sådan trafikomlægning vil reducere antallet af gennemkørende biler i centrum og give mulighed for at konstruere en »sivegade«, hvor kun få biler med stærkt nedsat hastighed kommer igennem. Hvis man derudover fører Kystvejens udløb tilbage via Ved Kysten, vil man fjerne endnu mere trafik. Det vil betyde, at man kan binde de to »pladser« foran Netto og Rema sammen og skabe et centrum. Samtidig kan man omdanne nogle af p-pladserne til torv, som vil indbyde til mere liv - specielt i sommermånederne.

Vi ønsker, at man på sigt opfører huse med lejelejligheder i højest to etagers højde (samme højde som i parcelhusområderne), som skaber et mere defineret centrum. Husene bør også indeholde et medborgerhus og en café, og de bør lægges ved forsamlingshuset, så man kan integrere dele af p-pladsen og lade det frigivne areal indgå i en mere indbydende plads til udendørsservering og rekreative aktiviteter.

Omlægningen af Kystvejen vil mindske biltrafikken, som vil muliggøre, at man gør fortovet meget bredere på bekostning af den ene kørebane, så vi får et attraktivt fodgængerområde fra lysreguleringen (som nedlægges) og ned til kysten.

Vi støtter ideen om veje på tværs mellem Kystvejen og Stevnsvejen, som kan give bedre adgang til stranden og aflaste Kystvejens udløb i Strøby Egede.

At lave en visionær plan for Strøby Egede centrum er svært, fordi den tidligere udvikling har været temmelig planløs og kun på bilernes præmisser.

Skal vi have succes med en ordentlig udvikling, er det vigtigt at man holder sig til planerne og ikke lader sig lokke af hurtige projekter, som ødelægger retningen.

SF ønsker som sagt en udvikling af Strøby Egede, hvor vandet bliver for alle borgerne, og hvor byen orienteres mod vores store aktiv - havet!

Michael Graakjær
formand
SF-Stevns