9. juli 2020
Udvalgsformand Flemming Petersen har vedlagt et kortbilag til sit svar på læserindlæg. Han henviser her til, at alle de arealer, der har en farvet skravering på kortet er beskyttet natur. Det grøn-skraverede er beskyttet eng. Det rød-skraverede er mose. Kort: Miljøportalen
Udvalgsformand Flemming Petersen har vedlagt et kortbilag til sit svar på læserindlæg. Han henviser her til, at alle de arealer, der har en farvet skravering på kortet er beskyttet natur. Det grøn-skraverede er beskyttet eng. Det rød-skraverede er mose. Kort: Miljøportalen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: Vi mangler små lejeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: Vi mangler små lejeboliger
Opdateret 03. oktober 2019 kl. 12:53
Debat Stevns - 03. oktober 2019 kl. 12:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Redaktionen har modtaget et svar på det læserbrev fra Susie og Andreas Glentemose bebyggelse af Ådals Mark, der var i DAGBLADET i går onsdag.

arrow Læs også: Åbent brev til udvalgsformand om byggeri på Ådals Mark

1. Der er ikke tale om, at der skal gives en dispensation til kommuneplanen. Men et eventuelt regnvandsbassin eller byggeri på Ådals Mark vil kræve et tillæg til kommuneplanen. Det kræver heller ikke en dispensation fra helhedsplanen for ådalen, hvis rettesnor og formål er at sikre sammenhæng i ådalen, landskabeligt og oplevelsesmæssigt, sikre dyre- og planteliv og samtidigt forbedre borgernes og besøgenes mulighed for rekreation, motion og oplevelser.

2. Flertallet i Plan- Miljø og Teknikudvalget har bedt forvaltningen se på mulighederne for bassin/boliger på grunden, herunder også bundforhold og risiko for oversvømmelser, der kan umuliggøre et byggeri.

3. Helt formelt kan siges, at planlægning ikke danner præcedens, det er myndighedsafgørelser alene der danner præcedens, hvor lignede sager skal behandles ens.

4. Det er en problemstilling, der er til at mærke for pendlertrafikken. Der bliver arbejdet på en statsvej fra Stevns til motorvejsnettet, der giver lidt af løsningen på trafikmængden gennem Strøby Egede.

5. Men tilbage står, at der mangler mindre boliger og meget gerne lejeboliger, som de to workshops forud for udviklingsplanen for Strøby Egede også gav udtryk for. Fællesskabets interesse er vel den sum, der står tilbage, når særinteresserne er trukket fra. Og opfattelsen af fællesskabets interesse står og falder med, hvor man selv er i interessefeltet.

Jeg ser her i læserbrevet og på opslag på Facebook, at Ådals mark er beskrevet som beskyttet naturområde. Det er ikke korrekt, Ådals Mark er jord beliggende i landzone og er ikke omfattet af naturbeskyttelse, udover en mindre sø og den åbeskyttelseslinje, der er i området. Og denne linje har udvalget protokolleret skal respekteres.

Flemming Petersen (V)
kommunalbestyrelsesmedlem,

formand for plan- miljø- og teknikudvalget

arrow Jeg blev ikke hørt: Send udviklingsplan i høring igen
26. november 2019 kl. 15:46 Opdateret: kl. 13:14
arrow Flertal kendte godt til konkret projekt i Ådalen
26. november 2019 kl. 13:40 Opdateret: kl. 13:40
arrow Politikere: Vi er ikke faret vild i juraen
22. november 2019 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:33
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?