23. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stevns mangler unge stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stevns mangler unge stemmer
Debat Stevns - 25. august 2021 kl. 12:59

Vi mener, at Stevns skal være en bedre kommune at være ung i. Vi bor i Stevns kommune og elsker at bo her, og vi kan se enormt meget potentiale. Men lige nu er alt for få unge involverede i den demokratiske debat. Vi har for lidt indflydelse på den kommune, som vi studerer, arbejder og bor i.

For at styrke de unges deltagelse i nærdemokratiet bør der oprettes et ungebyråd i kommunen. Ungebyrådet skal bestå af unge op til 20 år, der brænder for at gøre en forskel. Ungebyrådets funktion skal være at give de unge politisk indflydelse, samtidig med at skabe grobund og interesse for lokalpolitik blandt unge.

Mange kommuner har i forvejen sådanne institutioner, der har vist sig at være enormt givende for både de unge og kommunen. Oprettelse af ungebyråd har givet flere kommuner inspiration til klimahandlingsplaner, udvikling af byområder og kulturinstitutioner, samt hvad der skal ændres ved folkeskolerne i området. Ungebyrådet vil være de unges talerør til kommunen. Sådan en institution er vigtig for at involvere en mere mangfoldig gruppe i kommunens beslutninger.

Vi er klar over, at det har været oprettet et ungebyråd tidligere, som desværre ikke har fungeret. Vi er overbevist om, at det vil fungere, hvis man giver de unge muligheden for at have reel indflydelse. Den reelle indflydelse kan gives ved muligheden for at sætte ressourcekrævende initiativer i gang, med opsyn fra en kommunalt ansat.

Sofus Christensen (20 år) kandidat for Radikale og formand for Radikal Ungdom Sydkysten

Johannes Frimodt-Møller (19 år) kandidat for Radikale og bestyrelsesmedlem i Radikal Ungdom Sydkysten

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?