24. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal borgerne i Rødvig høres om flytning af deres station?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal borgerne i Rødvig høres om flytning af deres station?
Debat Stevns - 25. september 2020 kl. 13:08

Fra Enhedslistens side mener vi, at der kan være gode grunde til at flytte Rødvig Station fra den nuværende placering til en placering nord for Vemmetoftevej.

arrow Læs også: Regionsrådsformanden tror på penge til Østbanen

Men helt principielt, er det noget, der først og fremmest vedrører Rødvig, og derfor er det vigtigt, at det er en beslutning, som bliver støttet af Rødvigs borgere.

I Enhedslisten mener vi, at det er en sag, hvor det lokale demokrati må tale.

Netop derfor er det helt forkert, at kommunalbestyrelsen starter med at behandle og beslutte sagen på et lukket møde. Det giver grobund for alle mulige spekulationer om, at der er noget fordækt, at der er nogen, som har en skjult dagsorden.

Allerede under behandlingen af sagen om at udarbejde en forundersøgelse (1. marts 2018) fik vi protokolleret, at vi ønskede en borgerhøring i forbindelse med undersøgelsen.

Den er aldrig blevet lavet, og nu bliver der lagt op til, at vi skal tage en endelig beslutning, uden at der har været foretaget en borgerhøring.

I Enhedslisten er vi bange for, at Kommunalbestyrelsen kommer til at skyde sig selv alvorligt i foden, ved ikke at gennemføre en borgerhøring om spørgsmålet.

I stedet for en beslutning om stationen i Rødvig taget som følge af en demokratisk borgerproces, så kan vi ende med, at det i lang tid fremover vil blive diskuteret, hvor lukket og udemokratisk Stevns kommune er.

Vi er bevidste om, at der er et tidsproblem, hvis ikke sporudskiftningen skal blive forhalet (Det havde der ikke behøvet at være, fordi beslutning om borgerhøring kunne sagtens være taget for en måned siden).

Enhedslisten har foreslået, at arbejdet med forhandlinger og undersøgelse af muligheder og problemer med flytning af stationen fortsættes, samtidig med at der i perioden frem til 30. november, gennemføres en fire ugers borgerhøring i Rødvig.

Jan Jespersen
og Sejer Folke
Kommunalbestyrelsen for Enhedslisten

arrow Håndslag på flytning af Rødvig Station
29. september 2020 kl. 17:21 Opdateret: kl. 17:21
arrow Region er klar til flytte station
29. september 2020 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:30
arrow Fakta om stationsflytning: Det stod i lokalplan 12 tilbage fra 1980
25. september 2020 kl. 12:52 Opdateret: kl. 12:52
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?