7. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative og anstændigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative og anstændigheden
Debat Stevns - 05. februar 2018 kl. 12:48

Torsdag 1. februar har DAGBLADET skrevet et stort referat fra Det Konservative Folkeparties generalforsamling, som blev afholdt på Hårlev Kro.

Det fremgår bl.a., at debatten om de lokale forhold på Stevns stort set var fraværende.

Som gruppeformand for Dansk Folkeparti på Stevns vil jeg oplyse borgerne om den måde, som de to nyvalgte, konservative medlemmer indtil nu har forvaltet deres mandater.

Onsdag 22. november, altså på valgnatten, underskrev Konservative en borgerlig konstitueringsaftale mellem Venstre, Dansk Folkeparti, Nyt Stevns og Konservative. Mandag 4. december - to timer før, at den aftalte konstitueringsaftale skulle vedtages af den nye kommunalbestyrelse - meddelte de Konservative sammen med Venstre, at de havde indgået en »ny« konstitueringsaftale med bl.a. Socialdemokratiet.

Med henvisning til Bo Kjeldsmarks udtalelse om almindelig anstændighed gælder det åbenbart ikke for de Konservative, når man løber fra en underskrevet aftale. Det skaber hverken tillid eller troværdighed om eventuelt kommende aftaler eller samarbejde.

Mads Andersen - som netop er blevet genvalgt til Køge Byråd - udtaler, at en ny statsvej til Stevns skal ligge mod nord, mellem Herfølge og Hastrup - altså skal den nye statsvej til Stevns bygges i Køge Kommune.

Denne nye holdning fra de Konservative må naturligvis afprøves, om det er udtryk for en ændring i det nye byråd i Køge, hvor et bredt flertals holdning i Køge Byråd hidtil har været, at man ville afvente anbefalingen fra Vejdirektoratet.

Ib Snoer fremsatte en skarp kritik af De Konservatives samarbejdede med Dansk Folkeparti på Christiansborg. Han kan ikke forstå, at statsministeren ikke beder Dansk Folkeparti om at gå ad Helvede til.

En oplysning til Ib Snoer og andre i de Konservative er, at Dansk Folkeparti har været det parlamentariske grundlag for De Konservatives indflydelse og ministerposter i årtier.

Når De Konservative tilsyneladende ikke ønsker et demokratisk samarbejde i respekt for hinandens synspunkter og aftaler, vil vi naturligvis fremadrettet søge samarbejde med de politiske partier, som vil og kan samarbejde på et solidt og ærligt grundlag.

Varly Jensen
Dansk Folkeparti på Stevns

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?