23. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Kommune og statsvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Kommune og statsvejen
Debat Stevns - 22. april 2021 kl. 18:18

Arbejdsgruppen fra Strøby og Strøby Egede Borgerforening har ved aktindsigt i Vejdirektoratet fulgt forløbet af Sydlig Stevnsvej.

Køge og Stevns' daværende borgmestre fremlagde for daværende transportminister Hans Chr. Schmidt ønsket om vejen, hvorefter ministeren pegede på Strandvejen i Køge med trafiktal på 18-19.000 biler. Er det ikke her, vi skal satse?

Det var borgmestrene enige i, og på et møde den 16. august 2016 godkendte det daværende transportudvalg at arbejde videre med »en aflastning af Strandvejen og Ringvejen i Køge«.

Sagsbehandlingen viste, at Køge og Stevns i forundersøgelsen fik lavet den nordlige løsning så tåbelig, at den sydlige fremstod som mest rentabel.

Det er ingen hemmelighed, at Steen Hansen, Hårlev, (og andre sydpå) støttede Køge.

Er Køge utroligt dumme eller bevidst onde ved deres egne borgere, når de ikke kan tænke sig en fornuftig statsvej i egen kommune?

Nej, det er ren kassetænkning.

Tilflyttere er gode skatteborgere, og de skal bosætte sig i Køge. Hvordan gør man det? Jo, infrastrukturen til Stevns skal bare være så ringe, at de vælger Køge.

På et borgermøde i Vallø Kommune i 2003 kom et forslag om en vej og tunnel fra Hotel Comwell under Køge Havn og videre ad ubebygget område til motorvejen (transportcenteret).

Et byrådsmedlem i Køge sagde til mig: Det var et rigtigt godt forslag, og han havde bedt en ven (ingeniør) om at regne på det. Køge Kommune svarede vennen: »Arbejder du ikke som freelance ingeniør her i kommunen? For så skal du vist holde næsen fra det projekt«.

Den tager vi med til Christiansborg!

Det undrer, at Vejdirektoratet skal søge enighed mellem de to kommuner, når en nordlig løsning alene ligger i Køge Kommune.

Vejdirektoratet har oplyst, at de frivillige fredninger af Vallø Stift kan ændres ved en anlægslov fra staten.

Så borgerne og Stevns Kommune skal anmode Christiansborg om en statsvej Køge-Rødvig.

Hvilke politikere vil fastholde en vej til gavn for cirka en sjettedel af de stevnske pendlere? Mon ikke de fem sjettedele afregner ved valget?

Georg Vad-Nielsen
Åstræde 12
Strøby Egede

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?