15. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halbudgetterne var adskilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halbudgetterne var adskilt
Debat Stevns - 12. maj 2020 kl. 12:42

Mogens Haugaard (MH) udtaler i forbindelse med en ny Stevnshal:

»Men så skrumpede budgettet, fordi der først skulle opføres en hal i Rødvig« (DAGBLADET torsdag 7. maj).

Til venlig erindring skal anføres, at budgetterne til hallerne var adskilt. Fra budgettet til en hal i Rødvig fik MH alligevel betalt for en test af, om Stevnshallen skulle renoveres eller repareres.

Restbudgettet til en hal i Rødvig søgte MH derefter overført til en hal i Store Heddinge. Det lykkedes jo ikke, takket være en loyal kommunalbestyrelse - derfor har vi nu Sydstevnshallen.

Budgettet fra den påvirker jo således kun budgettet for den nye Stevnshal i positiv retning. Hurra for det!

Freddie Petersen
Skansevej 8
Rødvig

Svar:
Kære Freddie
Tilbage til starten af forrige valgperiode (2014) lå der rigtigt nok budgetter til færdiggørelse af en hal i Rødvig og en ny Stevnshal. Budgettet til hallen i Rødvig var baseret på 15 millioner korner i fondsmidler, som desværre ikke blev en realitet, og så var der afsat et egenbudget på cirka 15 millioner kroner. Den vej rundt skrumpede budgettet fra 30 millioner til 15 millioner kroner.

Et flertal i Kommunalbestyrelsen besluttede så, at de 15 millioner skulle blive i Rødvig. Den frivillige arbejdsgruppe lagde et stort og flot arbejde i at få Sydstevnshallen til at blive en realitet. Nu har vi en hal i Rødvig, hvilket også jeg glæder mig meget over.

Men uagtet planer og budgetter om fremtidige anlæg handler alt i den sidste ende om prioriteringer og kommunens samlede budget. Måske har jeg formuleret mig klodset, men det helt store problem, der står tilbage nu, er, at de 40 millioner kroner, der på daværende tidspunkt stod til en moderne Stevnshal med mange faciliteter inklusive skydebane, er reduceret til 22 millioner kroner.

Det kommer sig af, at der de sidste år har været en helt gal økonomistyring på Stevns. For tredje år i træk nu trækker Kommunalbestyrelsens flertal cirka 25 millioner kroner på likviditeten til drift af Stevns Kommune - altså øget driftsudgifterne med 25 millioner pr. år, som kommunen ikke tjener. Havde vi haft den kassebeholdning, som vi havde i sidste valgperiode, kunne budgettet til en ny stor Stevnshal have set helt anderledes ud. Det er utilfredsstillende og brandærgerligt.

Mogens Haugaard
Nyt Stevns

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?