9. december 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiktion eller fakta?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiktion eller fakta?
Debat Stevns - 19. juli 2019 kl. 14:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Stevns: Kære Mogens og Jørgen, i jeres iver efter at misinformere om budgetprocessen, vil jeg gerne bidrage med lidt fakta, som i øjensynlig har glemt:

Kommunalbestyrelsen har kørt budgetprocessen helt skarpt efter den plan, som Økonomiudvalget har godkendt.

Fagudvalgene samt Økonomiudvalget har siden februar 2019 haft budget 2020 på dagsordenen.

26. februar 2019 blev første budgettemamøde afholdt på Rådhuset i Store Heddinge.

De planlagte café-møder med ansatte fra forvaltningen er gennemført i maj og juni 2019.

Seneste orientering om budget 2020 skete på temamøde 28. juni 2019.

Der er aftalt et budgettemamøde 14. august fra klokken 08.30-16.00, selv om kommunens økonomiske rammer ikke kendes før senere året.

Nyt Stevns glemmer vist også, at en stor del af stigningen i de kommunale udgifter sker netop i det fagudvalg, hvor partiet selv er repræsenteret.

Årsagen hertil bør Nyt Stevns også være fuldt bekendt med, nemlig en eksplosiv stigning i udgifterne til ældre, der har brug for hjælp fra det offentlige. Det er en situation, som man ikke bare ændrer over natten.

At påstå, at den økonomiske proces ligger stille, må stå for Nyt Stevns egen regning. Flertalsgruppen arbejder fortsat med den økonomiske udvikling, og jeg har naturligvis forståelse for, at specielt Mogens Haugaard, efter i mange år at have været en del af flertalsgruppen, skal vænne sig til sin nye rolle i opposition, hvor de økonomiske aftaler først afstemmes i flertalsgruppen, inden oppositionen inddrages. Sådan var det i Mogens Haugaards tid som borgmester - sådan er det også i dag.

Flertallet i Kommunalbestyrelsen beklager, at Nyt Stevns fortsætter med at bruge en ukorrekt retorik og mangelfulde oplysninger.

Det er situationen faktisk alt for alvorlig til. Jeg håber dog, at hele Kommunalbestyrelsen vil stå sammen om at løse kommunens økonomiske udfordringer. Vi har i flertalsgruppen under alle omstændigheder viljen til dette.

Anette Mortensen (V)
Borgmester
Stevns Kommune