16. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festen er slut - hvordan kommer vi videre herfra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festen er slut - hvordan kommer vi videre herfra?
Debat Stevns - 28. juni 2021 kl. 13:22

Festen er slut, kommunens økonomi er i en sådan ubalance efter fire år med et uhæmmet overforbrug, og kassen er ved at være tømt.

På kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften udviklede sagen om et forventet overskredet budget på 13,2 millioner kroner for indeværende år sig nærmest til en farce.

Økonomiudvalget havde bedt forvaltningen om modgående foranstaltninger for merforbruget, hvilket direktionen loyalt levede op til og havde leveret et sparekatalog for indeværende år, og som - hvis det skulle have effekt - skulle besluttes straks her inden sommerferien.

Ganske kort inde i sagens behandling stod det klart, at intet i budgetkredsen var afklaret.

Borgmesteren forsøgte at starte en sagsbehandling af enkelte sparepunkter, men det stod hurtigt klart, at forligskredsens partier ikke var afklaret til trods for, at sagen var nået helt til Kommunalbestyrelsen. Enhedslisten var endog slet ikke blevet spurgt.

Hermed blev sagen efter nogen forvirring sendt retur til Økonomiudvalget, hvor den lige kom fra, og så var vi lige vidt.

Det står tydeligt klart, at flertalsgruppen er kørt fast og virker rådvilde.

Det var nemt, da man bare kunne finansierere underskud på driften med kassetræk, men den tid er slut.

Nyt Stevns er klar til at tage et politisk ansvar, men vi må i det mindste forvente , at forligskredsen tager det største ansvar. Det er trods alt dem, der har skabt det budget og det budgetunderskud, som vi opererer med.

Det er på tide, at der kommer en politisk ledelse til, der kan minimere de økonomiske problemer, som vi ender med at overlevere til den nye kommunalbestyrelse, der starter 1. januar 2022.

Vi må stærkt opfordre til, at nogen i flertalsgruppen tager ansvaret nu.

Mogens Haugaard
Nyt Stevns

Synes du, at kommunen er der for dig?