16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er Køge skurken alene?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er Køge skurken alene?
Debat Stevns - 15. marts 2020 kl. 10:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I referaterne fra generalforsamlingerne i Socialdemokratiet og Venstre nævnes Køge Kommune som den eneste modstander af en nordlig statsvej til gavn for femte sjettedele af bilpendlerne fra Stevns.

Aktindsigt i Vejdirektoratet viser, at Køge under forundersøgelsen afviste alle de foreslåede nordligste løsninger, bortset fra en meget tåbelig vejføring ved Egøje og Herfølge, som var urentabel i forhold til sydlig Stevnsvej.

De pegede som sædvanligt på en sydlig Stevnsvej. De har en klar økonomisk interesse i, at nytilflyttere i bil ikke gider Stevns. Ganske normal kommunal kassetænkning.

Nej, det fremgår nemlig også, at Stevns Kommunes to sagsbehandlere på vegne af det politiske flertal (S, R, K og V) også i forundersøgelsen støttede Køge og pegede på sydlig Stevnsvej.

Jeg husker fremlæggelsen i Hårlev 2015, hvor regionsformand Jens Stenbæk (V) redegjorde for kravene til rentabiliteten for anlæg af en statsvej. Mange forstod det vist ikke.

Han beroligede Endeslev-borgerne: »Den vej kommer aldrig, der er for få biler til at betale den tilbage«.

Efter VVM-undersøgelsen er der formentlig en kommunebetalt udviklingsvej.

Daværende transportminister Hans Chr. Schmidt (V) og Folketingets transportudvalg besluttede i 2016 i samråd med de to kommuners daværende borgmestre at iværksætte en forundersøgelse og efterfølgende videre sagsbehandling af »en aflastning af Strandvejen og Ringvejen i Køge«.

Det skulle have været en objektiv løsning for Køge og Stevns, men de to kommuner har efterfølgende virkelig kørt det hele af sporet!

I Modstandsgruppen mod en sydlig Stevnsvej vil vi forelægge transportministeren sagens rette sammenhæng - ikke mindst Køges andel.

Vi skal have staten til at få projektet tilbage på sporet.

Partierne gør klar til næste kommunevalg. Hvis de fortsætter linjen, kan det godt tænkes, at de fem sjettedele af de stevnske bilpendlere, de af vejen berørte lodsejere samt deres familie, venner, bekendte, børn og børnebørn har flertalsgruppen i tankerne på valgdagen.

Georg Vad-Nielsen
Åstræde 12
Strøby Egede

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?