1. oktober 2020
B. Steen Andersen er bestemt ikke lige så glad for den nye plads foran Rådhuset, som udvalgsformand Flemming Petersen, borgmester Anette Mortensen samt formand for Ældrerådet, Hans C. Bech var ved indvielsen i juli måned. Foto: Rikke Michael Hansen
B. Steen Andersen er bestemt ikke lige så glad for den nye plads foran Rådhuset, som udvalgsformand Flemming Petersen, borgmester Anette Mortensen samt formand for Ældrerådet, Hans C. Bech var ved indvielsen i juli måned. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: At I kunne nænne det!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At I kunne nænne det!
Debat Stevns - 12. september 2020 kl. 10:11

Da jeg flyttede til Store Heddinge i 1966 var der Rådhus i den ejendom i Algade, hvor der nu er Bibliotek. Jeg fik at vide, at der »regerede« kæmner Erik Petersen, og det var ham der sørgede for, at brostenene i Købstadens hovedgade - Algade - ikke blev solgt, da de i 1952 blev brudt op og fjernet, men tværtimod opbevaret til et særligt formål i Købstaden, der måtte vise sig i fremtiden.

I 1970 blev der bygget nyt rådhus til den nye Stevns Kommune, som var blevet en realitet.

Det nye rådhus var enkelt og præsentabelt. Noget særligt blev det, da den store plads foran Rådhuset blev brolagt. Stevns fik ikke alene et nyt rådhus, men også en smuk Rådhusplads, som gav Rådhuset identitet og niveau. Og brostenene var de brosten, der i 1952 blev fjernet fra Algade, hvor jeg tror, de havde været vejbelægning i mere end hundrede år.

Jo, jo den gamle købstads historie og kultur var i spil.

Det var dengang - og jeg har altid siden troet, at det rådhusmiljø, som fremtrædende, arkitekter og fagfolk dengang i 1970erne skabte, havde så mange kvaliteter og værdier, at vi alle ville være optaget af at værne og bevare dem for eftertiden.

Men der tog jeg fejl.
Den 10. juli 2020 kom DAGBLADET med en artikel med overskriften: Rådhuspladsen i ny fremtoning, og den 15. juli 2020 kom Stevnsbladet med en artikel med overskriften: Nyrenoveret Rådhusplads blev indviet.

Den miljøskabende brolagte Rådhusplads er kasseret. De værdifulde brosten er brudt op og kørt bort og solgt. I stedet er der anlagt en provinsiel og helt ordinær parkeringsplads. Med chaussesten på parkeringsarealet og asfalt, der hvor bilerne kører.

Jeg må sige, at jeg er målløs. Det er et stort tab for vores kultur og historie. Og det er uerstatteligt. Vi må finde os i det og leve med det.

Jeg havde ikke set det komme.
Men under alle omstændigheder ville jeg ikke have troet, at det var muligt at skaffe et flertal for det, der nu er den ny virkelighed. Og det vil altid være en stor skuffelse for mig.

B. Steen Andersen
Ved Munkevænget 16

Store Heddinge

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?