1. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Almindelige familier bør ikke rammes af skattestigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Almindelige familier bør ikke rammes af skattestigninger
Debat Stevns - 12. september 2020 kl. 06:09

Det kommunalpolitiske flertal ønsker at hæve skatten i Stevns Kommune. En skattestigning vil kunne mærkes hos mange stevnsboer. Det, synes jeg, er rigtigt ærgerligt. Jeg håber derfor, at Kommunalbestyrelsen - og især Venstre og Socialdemokratiet - finder andre metoder til at sikre et tilfredsstillende velfærdsniveau.

arrow Læs også: Nyt Stevns er på dybt vand

Som jeg forstår det, vil en gennemsnitlig familie med far, mor og børn, der tilsammen har en indtægt på 392.000 kroner - ifølge en artikel i DAGBLADET - skulle betale 250 kroner mere i skat hver måned. For en række familier kan den slags skattestigninger godt mærkes i husholdningsbudgettet, og det sender iøvrigt også et uhensigtsmæssigt signal, når det kommer til at fastholde og tiltrække små og mellemstore virksomheder til Stevns, for vi taler om virksomheder og lønmodtagere, som jo ellers vil kunne bidrage til den fælles velfærd i forhold til børn, ældre og udsatte grupper.

Læg dertil, at skattestigningen selvsagt også vil kunne mærkes for enlige, som måske i forvejen ikke har alverden at gøre godt med i hverdagen. Jeg synes, at skattestigningen rammer socialt skævt. Den foreslåede skattestigning vil altså få en negativ effekt for mange mennesker.

Det er så i øvrigt også på sigt problematisk, at kommunens likviditetsniveau - der lige nu er på cirka 130 millioner kroner - om fire år vil være reduceret til 65 millioner kroner.

Jeg respekterer naturligvis, at flertallet er, som det er, men jeg håber også, at Venstre, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale og De Konservative nøje vil overveje, om der er andre muligheder i Stevns kommune. At hæve skatten for helt almindelige familier og stevnsboer, kan have en række uhensigtmæssige konsekvenser for kommunen.

Martin Henriksen
folketingskandidat

Dansk Folkeparti

arrow Tak til Nyt Stevns - men vi venter stadig på et budgetudspil
21. september 2020 kl. 08:16 Opdateret: kl. 12:42
arrow Tomme ord uden handling fra DF
19. september 2020 kl. 11:35 Opdateret: kl. 20:10
arrow Lad os samle kræfterne imod et skattehop
19. september 2020 kl. 10:09 Opdateret: kl. 20:10
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?