23. november 2017
Birgitte Schjerning Povlsen, der er gruppeformand for De Konservative, mener, at der er plads til forbedringer, når et handler om udsatte børn.
Birgitte Schjerning Povlsen, der er gruppeformand for De Konservative, mener, at der er plads til forbedringer, når et handler om udsatte børn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se til Herning!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se til Herning!
Opdateret 08. maj 2017 kl. 15:20
Debat Rudersdal - 08. maj 2017 kl. 13:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Rudersdal: Svar på debatindlægget af Randi Mondorf (V) bragt i Frederiksborg Amts Avis den 3. maj.

Det glæder os, at vi kan blive enige om, at det handler om udsatte børn. Det glæder os også, at du i denne dag er enig med os i, at der er plads til forbedring.

I Det Konservative Folkeparti stiller vi netop forslag om nytænkning på dette område, fordi den nuværende strategi med løbende besparelser hænger dårligt sammen med de politiske beslutninger, der er truffet.

Det kalder på politisk eftertænksomhed. Hvis Rudersdal skal lykkes med en stabil og velfungerende indsats overfor børn og unge med særlige behov, skal der mere til end at sætte reduktionstempoet i nedskæringerne ned.

Der skal større politiske visioner til.

I Rudersdal bør vi lade os inspirere af Herning kommune, der igen er inspireret af Borås i Sverige.

»Sveriges-modellen«, som den også kaldes, er en arbejdsform i sager om børn. I Herning har man gode erfaringer med modellen, som bl.a. indebærer et begrænset antal sager pr. sagsbehandler.

Modellen tager afsæt i de teams, der er omkring børnene. De arbejder med systematisk inddragelse af familierne og en meget hyppig opfølgning, hvor det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde er i centrum.

Hvad betyder det i virkeligheden?

To ting: For det første at dem, det handler om, nemlig børnene og deres familier, er i samarbejde med og ikke modparter til kommunerne.

For det andet at de gode kræfter i kommunen, f.eks. medarbejderne i PPR og på skolerne, går sammen med de andre gode kræfter uden for kommunen f.eks. den praktiserende læge, psykolog eller fysioterapeut.

Du efterlyser, at vi konservative vedkender os de budgetbeslutninger, som vi har været med til at træffe.

Selvfølgelig gør vi det.
Men vi insisterer også på, at det er tid til nytænkning, når der for tredje år i træk præsteres et underskud. Så se til Herning og lad os sammen udvikle området til glæde for børn og familier.

Af Birgitte Schjerning Povlsen & Kenneth Birkholm