16. december 2017
Birkerød Hovedgade er et samlings- og mødested for borgerne i byen.Én af de mest effektive måder at fremme livet i bymidten er at gøre livet lettere for handels- og cafélivet med skiltning, tilgængelighed, p-pladser, gadeudsmykning m.m. påpeger skribenterne i dette debatindlæg.  Foto: Lars Sandager Ramlow
Birkerød Hovedgade er et samlings- og mødested for borgerne i byen.Én af de mest effektive måder at fremme livet i bymidten er at gøre livet lettere for handels- og cafélivet med skiltning, tilgængelighed, p-pladser, gadeudsmykning m.m. påpeger skribenterne i dette debatindlæg. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fusioner er altid svære - også af kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fusioner er altid svære - også af kommuner
Debat Rudersdal - 10. oktober 2017 kl. 19:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Kære Bycenterudvalg: Jeres virke i de sidste fire år eksemplificerer, hvor svært det er at »fusionere«.

Når fusionsfesten er overstået kommer det altid frem, at man har fået noget andet end det for-ventede - i vort tilfælde, at de to gamle kommuners by-struktur er meget forskellige: I Søllerød et antal dejlige landsbyer/bolig-områder beliggende i en smuk natur. I Birkerød en stor samlet bebyggelse med en tydelig bymidte.

Og I var under pres og tyede til argumentet: »Alle skal behandles lige«. Hvorved den store by behandles ligesom den lille by. Og en analyse af den stores behov og den lilles behov undlades.

I den periode har erhvervene i Birkerød Bymidte og Bycenterudvalget stået med hver sin helt forskellige opfattelse af, hvad der skal til for at få bymidten op i gear.

Men: Samtale fremmer jo ganske ofte forståelsen, og det er nu vor fornemmelse, at vi kan være fælles om at konkludere: Én af de mest effektive måder at fremme livet i bymidten er at gøre livet lettere for handels- og cafélivet med skiltning, tilgængelighed, p-pladser, gadeudsmykning m.m.

Så styrkes også resten af bylivet - Det vil sige alle de kulturelle aktiviteter, som Birkerød allerede er så dejligt velforsynet med. Og synergi opstår.

Jeres helt store satsning er etablering af et nyt byrum mellem Sportscentret og Hovedgaden til 5-6 millioner kroner. Det vil givetvis blive en rigtig nydelig spadsererute med belysning, siddepladser og motionsredskaber. Men vil det fremme det erklærede mål »at skabe mere liv i Birkerød bymidte«?

Vi håber og ser.

Så er der heldigvis også noget andet og mere kontant: Der skabes ni nye p-pladser i Teglporten helt tæt på Hovedgaden - det er lovende. Og det er det også, at grusparkeringen med 30-40 p-pladser bag ved biografen nu bliver istandsat med asfalt, opstregning m.m.

Begge dele vil bedre muligheden for genudlejning af de ledige butikker - og dermed styrke bylivet. Derudover er der en kort liste med andre fysiske ting, som bør komme på plads.

Plus en lidt større organisatorisk ting: Etablering af et Birkerød Byforum - tilsvarende det, der allerede er i gang i Hillerød og er på vej i Allerød og Lyngby.

Kære Bycenterudvalg og kære borgmester: Bycenterudvalgets mandat er blevet forlænget med to år. Hvad med at gøre etablering af Birkerød Byforum til udvalgets hovedpunkt for Birkerød i de kommende to år?

Brian Lund Nielsen, fmd. Birkerød Handelsstandsforening

og Aage Godt Carlsen, fmd. Ejerforeningen Birkerød Bymidte