14. maj 2021
Daniel E. Hansen (V), Formand for Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal.
Daniel E. Hansen (V), Formand for Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vigtigt at prioritere dagtilbud højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vigtigt at prioritere dagtilbud højt
Debat Rudersdal - 12. april 2021 kl. 18:23
Af Daniel E. Hansen (V), Formand for Børne- og Skoleudvalget

Der er i Rudersdal Avis og på SN.dk blevet spurgt til normeringerne i kommunens dagtilbud. Det er en væsentlig debat, der dog ikke er lige til, da tallene kan gøres op på mange måder.

arrow Læs også: Debat: Hvad er de reelle normeringer i Rudersdal?

I forbindelse med de statslige midler til minimumsnormering er tallene fra Danmarks statistik anvendt. Ifølge denne opgørelse (baseret pa 2019 regnskabstal) er normeringen i Rudersdal Kommune 3,1 og 6,1 barn pr. voksen for hhv. 0-2- arige og 3-5-arige. Både Folketing og KL har forsøgt at nå frem til en mere meningsfuld model, uden resultat.

For Venstre Rudersdal er det vigtigste - uanset beregningsmodel - at prioritere dagtilbudsområdet højt og fastholde ambitionerne om at styrke og videreudvikle kvaliteten.

Fundamentet er solidt med rigtigt gode og velfungerende dagtilbud, der hver dag sikrer tryghed, udvikling og omsorg for vores mindste børn. Vores medarbejdere yder en fantastisk indsats.

Ser vi på forældretilfredsheden, ser det fornuftigt ud. I de seneste undersøgelser har 9 ud af 10 svaret, at de samlet set er tilfredse eller meget tilfredse med deres barns dagtilbud.

Ser vi på nøgletallene ligger Rudersdal Kommune ganske pænt i forhold til sammenlignelige kommuner. F.eks. er nettodriftsudgiften til dagtilbudsområdet højere end i både Hørsholm og Lyngby-Taarbæk. Det samme gælder andelen af uddannede pædagoger, hvor vi i Rudersdal løbende har prioriteret området, netop for at styrke kvaliteten.

Dertil kommer, at vi budgetmæssigt har afsat store beløb til at forbedre de fysiske rammer i vores dagtilbud samt udvide antallet af pladser, da småbørnsfamilierne strømmer til Rudersdal.

Jeg ser frem til debatten med alle partier om, hvordan vi kan forbedre vores dagtilbud yderligere. Venstre Rudersdal vil fortsat prioritere området højt.

arrow DEBAT: Hvad er normeringerne i vores daginstitutioner egentlig?
09. april 2021 kl. 15:15 Opdateret: kl. 15:15
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?