25. oktober 2021
Tastatur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Væk med køer og øget tilfredshed, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Væk med køer og øget tilfredshed, tak!

Jens Peter Steensen
Kandidat til Regionsrådet for Socialdemokratiet i Rudersdal
Geelsvej 21B
2840 Holte

Debat Rudersdal - 25. september 2021 kl. 09:10

Region Hovedstadens budget for 2022 er vedtaget enstemmigt i regionsrådet. Godt gået!

Aftalen betyder, at der tilføres yderligere midler til det trængte fødselsområde. Dermed er der bedre økonomiske rammer for fødslerne.

Men der tilbagestår en krævende indsats med også at genoprette tillid og arbejdsglæde.

Der er også ressourcer til at få afskaffet en kø på demens- og hovedpineområdet. En demensdiagnose er nødvendigt for kunne komme videre i det kommunale system, så det er vigtigt for patienter og familier ikke at sidde fast i en kø.

Endelig er der bevilget flere midler på det børne- og ungdomspsykiatriske område, hvor der er et stort behov.

En lille, men fremadrettet vigtig funktion, er, at der afsættes midler til klimakonsulenter, som skal hjælpe med at forbedre regionens klimaregnskab. Sundhedsvæsenet er ansvarlig for 3-4 procent af det samlede CO2-udslip.

På den korte bane er det vigtigt at få covid19 fulgt til dørs - indlæggelser, vaccinationer, tests og så videre. Selv om sygdommen ikke længere er klassificeret som samfundskritisk, er den jo stadigvæk derude.

Det andet, der skal på plads, er udrednings- og behandlingsgarantierne. Der skal være adgang til den relevante udredning og behandling hurtigt, når der er behov for at gå videre.

Vi vil ikke tilbage til fordums tider, hvor det var en selvstændig opgave på hospitalerne bare at administrere ventelisterne - og ideligt besvare spørgsmål om køernes størrelse, placering på venteliste osv. Det var et mageløst tidsspilde!

Vi skal have meget mere ud af samarbejdet mellem hospitaler, kommuner og almen praksis for at klare den store tilgang af ældre borgere, herunder ikke mindst over firs år. Det er meget forskelligt tænkende systemer, men det er bydende nødvendigt med integration af systemerne. Det bliver fokus i en kommende sundhedsreform.

Vi har også brug for fokus på patienternes tilfredshed med sundhedsvæsenet. De fleste er glade for den fri og lige adgang, men det halter med tilfredsheden i kontakten med sundhedsvæsenet. Langsigtet er øget tilfredshed afgørende for borgernes tilslutning til det fælles sundhedsvæsen.

Der er betydelige forskelle i levealder mellem befolkningsgrupper. Vi har brug for at regionen - gerne sammen med kommuner og private organisationer - får taget fat og gjort en indsats for at forbedre sundheden i de grupper, der sakker bagud.

Endelig er der i høj grad brug for at beskæftige sig med tilgang og afgang - og arbejdsglæde! - for omsorgsuddannelserne. Der er en krævende indsats forude.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?