20. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stenkast mod biler og fyrværkeri i Hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stenkast mod biler og fyrværkeri i Hovedgaden
Debat Rudersdal - 07. januar 2021 kl. 08:57
Af Rasmus Westerdahl Vibeengen 16a 3460 Birkerød

Den seneste uges tid har vores by desværre igen været udsat for uro og ballade. Og mandag 22. december var den da helt gal! Der kunne man blandt andet læse i politiets døgnrapport:

At en gruppe unge fyrede fyrværkeri af mod bygninger i Hovedgaden, - jo ikke helt ufarligt, hvis man færdes gennem gågaden!

At der var opstået brand i en container under fitness centret (man ved dog endnu ikke, om den var påsat)

Og værst af alt, kunne man læse om stenkast mod kørende biler på Stationsvej, hvor en bil blev ramt.

Jeg synes, at tingene er begyndt at eskalere, og nu også stenkast mod kørende biler! Stenkast, det er altså farligt, og kan koste menneskeliv!

Denne gruppe af unge uromagere har ingen konsekvenser oplevet af deres handlinger, og derfor eskalerer situationen, som man kunne forvente.

Hvad bliver det næste de finder på! Og igen, hvor er deres forældre?

Hr. Jens Ive, hvornår begynder du at tage situationen alvorligt? Du har altså det overordnede ansvar for at sikre dine borgeres tryghed. De fleste af de unge uromagere er mindreårige, og dem har politiet desværre kun begrænsede beføjelser overfor. Her er det vores kommunalpolitikere, som først og fremmest skal på banen.

Og hvis det ikke sker, vil vi måske snart kunne sammenligne os med byer som for eksempel Kokkedal, hvor de kæmper med mange problemer, og hvor det er utrygt at færdes ved stationen og bycentret, især efter mørkets frembrud.

Det, syntes jeg, er skræmmende.

Jeg personligt må da indrømme, at jeg er påvirket af al den ballade, de unge uromagerne laver i byen. For eksempel føler jeg det ikke trygt, når ens børn efter mørkets frembrud skal hjem fra stationen eller op på musikskole. og derfor vælger jeg også ofte både at hente og bringe.

Nu er det altså tid til handling, og der bør i min optik sættes hårdt ind over for de unge og deres familier, så de forstår alvoren.

Kære kommunale politikere, kom nu ind i kampen, det skylder I byens borgere.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?