16. juni 2021
Christoffer Emil Jørgensen
Christoffer Emil Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Status på børnedebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Status på børnedebatten

Af Christoffer Emil Jørgensen
Eskemosegårds Alle 4
3460 Birkerød
Spidskandidat Enhedslisten Rudersdal

Debat Rudersdal - 17. maj 2021 kl. 09:04

Tilbage i december sparkede vi i Enhedslisten gang i debatten om bedre normeringer i vores daginstitutioner, og vi gjorde opmærksom på det høje sygefravær blandt det pædagogiske personale.

Vi har yderligere argumenteret for, at en prioritering af børnene vil være en både menneskelig og økonomisk investering.

Sidenhen har vi fået opbakning fra SF, og flere Lokalliste-kandidater støtter op om Enhedslistens fokus på børneområdet. Det er vi glade for.

Men desværre har Jens Ive netop meldt ud, at han ikke kan finde tilstrækkeligt med personale til at forbedre normeringerne.

Borgmesteren og Venstre forsøger at skubbe ansvaret fra sig ved at henvise til en pludselig stigning i børnetallet. Men den går altså ikke, for i Enhedslisten har vi for længe siden gjort opmærksom på stigningen i antallet af børn.

Årsagen til, at det er vanskeligt at finde god og kvalificeret arbejdskraft til institutionerne skyldes nok nærmere, at det politiske flertal ikke har prioriteret børneområdet.

Der mangler ganske enkelt visioner og forståelse.

I Enhedslisten giver vi ikke op, heller ikke selvom det indimellem er svært.

Vi mener i stedet, at vi bør skrue på de knapper vi har. Konkret kunne Rudersdal indgå en lokalaftale med BUPL, en aftale der giver pædagogerne et lokalt lønløft og en separat forberedelsestid.

Dertil bør vi gå efter at oprette flere skovbørnehaver, som kan benytte Rudersdals indbydende natur, og så skal vi lytte til de ansattes ønsker.

Det er også væsentligt at have størrelsen på institutionerne for øje, så de ikke bliver for store.

Børnene er vores fremtid. Lad os kæmpe videre.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?