17. oktober 2021
Court Møller (R) vil have Keld Stattau (og Lokallisten) til at blive mere konkret i forhold til ønsket om at skabe mere frihed til kommunen skoler og institutioner.
Court Møller (R) vil have Keld Stattau (og Lokallisten) til at blive mere konkret i forhold til ønsket om at skabe mere frihed til kommunen skoler og institutioner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Som at sparke en åben dør ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Som at sparke en åben dør ind

Af Court Møller (R) Medlem af Børne- og Skoleudvalget

Debat Rudersdal - 27. december 2020 kl. 08:38

Keld Stattau fra Lokallisten ønsker mere frihed til kommunens skoler og institutioner. Radikale Venstre er et parti, der hylder frihed, regelforenkling og selvbestemmelse. Derfor kan vi fuldt og helt tilslutte os frihed til daginstitutioner og skoler.

Jeg savner bare, at Lokallisten bliver mere konkret.

Hvad er det for snævre bånd, regler og målsætninger, der begrænser daginstitutioner og skoler?

Jeg vil sætte stor pris på at Keld Stattau og Lokallisten sætter ord på det. For selv om læserbrevet er på fire spalter, så læser jeg ikke et eneste forslag bragt på bordet.

Lad os starte med daginstitutionerne. Hvad er det for regler, der skal fjernes fra vores daginstitutioner, så de kan få mere frihed?

Fra Børne- og Skoleudvalgets side har vi vedtaget en børne- og ungepolitik med tre værdier: Læring, sundhed og trivsel. For hver værdi er der vedtaget et politisk mål og vedtaget nogle pejlemærker.

Lad mig give et eksempel. Til værdien trivsel er der knyttet følgende politiske mål: "Alle børn og unge skal trives bedre, færre børn skal mistrives og alle skal være aktive deltagere i fællesskaber."

Herefter er der nogle pejlemærker. Ét pejlemærke for trivsel er: "Børn og unge skal mødes med tillid og anerkendelse, der understøtter respekt og forståelse for andres vilkår, kultur og livsvalg."

Børne- og Ungepolitikken er dermed nogle værdier, politiske mål og pejlemærke, der danner grundlag for livet i vores gode institutioner og skoler. De er overordnede, og man kan bestemt ikke tale om, at de er begrænsende i forhold til livet i daginstitutionen. Da vi vedtog Børne- og Ungepolitikken hørte jeg da heller ikke Lokallisten tale imod den. Så det er måske andre regler, som vi skal skrotte.

Nu er det så, jeg med udgangspunkt i daginstitutionerne efterlyser fra Lokallisten: Hvad er det for centrale målsætninger og regler, som institutionerne skal frisættes fra.

Det er ret vigtigt, at vi ved, hvad vi taler om. Det er min vurdering, at kommunens daginstitutioner og skoler har masser af frihed, så spørgsmålet er, om Lokallisten er i gang med at sparke en åben dør ind.

Rejser du til udlandet i år?