20. oktober 2021
21HIP Debat tastaturNET 1.JPG
Foto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad er det, der er så svært at forstå?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad er det, der er så svært at forstå?

Af Sten Troelstrup, Formand Lokallisten, Vandtårnsvej 28
og Anne Christiansen Spidskandidat for Lokallisten

Debat Rudersdal - 11. oktober 2021 kl. 09:05

I Rudersdal Avis 29. september har Henrik Bach Mortensen (V) et indlæg med overskriften "Flov populisme fra Konservative og Lokallisten."

Afsættet for indlægget er, at vi skulle være 'løbet fra vores medansvar for skolerne', og det er helt regulært noget vrøvl. Vi har gennem hele processen argumenteret imod at lægge skoler sammen.

I 2019 blev godkendelse af budgettet for 2020 af borgmesteren kædet ubrydeligt sammen med tilslutning til skolesammenlægningerne, som vi havde stemt imod tidligere på samme møde(!), og vi blev på den måde forhindret i at stemme for det i øvrigt rigtigt gode budget.

Ved budgetforhandlingerne i 2020 stod der i budgetoplægget: "Alle parter i årets budgetaftale tilslutter sig den i 2019 vedtagne nye skolestruktur og den dertil hørende masterplan" - det fik vi ændret til: "Alle parter i årets budgetaftale vedkender sig, at den gældende struktur er det bærende grundlag for udvikling af Rudersdals skoler. På den baggrund er partierne enige om at samarbejde konstruktivt for at realisere det fulde potentiale i den nye skolestruktur og den dertil hørende masterplan", og dét kunne vi skrive under på.

Vi har arbejdet loyalt efter denne hensigtserklæring lige siden og er således ikke løbet fra nogen aftale.

Vi mener, at skolerne skal have fred, vi har ingen forestillinger om at køre skolesammenlægningerne tilbage, og vi har ikke bragt dem op som et emne i valgkampen.

Men vi har ingen steder aftalt, at vores erkendelse af, at skolesammenlægningerne har fundet sted, også skulle forhindre os i at mene noget om den måde, de bliver gennemført på, og om de konsekvenser, dét har, fx i form af lærerflugt fra Toftevangskolen.

Det har vi forklaret før, så med al ære og respekt: Enten skriver Henrik Bach Mortensen imod bedre vidende, eller også har han problemer med at læse indenad.

Rejser du til udlandet i år?