20. januar 2021
Skraldespandene var helt væk, da Mona Madsen gik tur op over Åsebakken. Privatfoto
Skraldespandene var helt væk, da Mona Madsen gik tur op over Åsebakken. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Forsøger kommunen sig med omvendt nudging?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Forsøger kommunen sig med omvendt nudging?

Af Mona Madsen (L), Medlem af Kommunalbestyrelsen

Debat Rudersdal - 06. januar 2021 kl. 09:06

Det er bevist, at god opførsel kan fremmes, hvis man gør det sjovt - for eksempel ved at have talende skraldespande, der lokker til at kaste affald deri fremfor på jorden. I Rudersdal afprøver man måske nu en omvendt metode, der går ud på helt at fjerne skraldespandene?

Min travetur nytårsaftensdag gik op over Åsebakken ved Høsterkøb. På vejen samlede jeg flere håndfulde henkastet affald - men hov! De tre skraldespande, der plejer at være på p-pladsen, var væk! Håndfuldene dumpede jeg hensynsløst hos nærmeste beboer (undskyld, Spang Olsen), men resten måtte jeg lade ligge.

Jeg spekulerer på, om de ansvarlige følger samme strategi som min mor, dengang hun konfiskerede min storesøsters "værnemidler," fordi så ville hun jo nok undlade at dyrke sex med sin kæreste... Det virkede ikke for min mor, men storesøster blev gravid. Og Åsebakken flyder allerede inden nytårsaften med affald.

Det er et sted, hvor mange ynder at parkere for at nyde udsigten over Sjælsø, og som byrådsmedlem er jeg flov over, at de skal opleve sådan et svineri.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?