25. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: En værdig og fremtidssikret hjemmepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: En værdig og fremtidssikret hjemmepleje
Debat Rudersdal - 12. september 2021 kl. 10:22
Af Birgitte Schjerning Povlsen (K) Formand for Social- og Sundhedsudvalget

I Rudersdal Kommune er vi optaget af, at alle borgere oplever et tilfredsstillende samarbejde med kommunen. Derfor gør det også indtryk på mig, når jeg læser Ole Jensens debatindlæg 11. august 2021 i Rudersdal Avis, hvor han giver udtryk for utilfredshed med kommunens hjemmepleje.

Ole Jensen giver blandt andet udtryk for de udfordringer vi har med at få besat vores ledige stillinger i hjemme- og ældreplejen. Det er vi desværre ikke alene om. Rudersdal Kommune står sammen med langt de fleste andre kommuner i Danmark over for den generelle samfundsudfordring at der bliver flere ældre borgere, samtidigt med at det bliver stadig mere svært at rekruttere de vigtige varme hænder.

Det skal jeg være den første til at beklage, men det er en generel udfordring på landsplan og har ikke noget at gøre med kommunale besparelser.

For netop at imødekomme disse udfordringer, er vi derfor også i fuld gang med at udvikle kommunens tilbud, herunder en ny model for organisering og tilrettelæggelse af hjemmeplejen. Formålet er blandt andet at styrke samarbejdet med borgeren og skabe øget fleksibilitet i kommunens arbejdsgange. Det gør vi ikke for at spare, men for at fremtidssikre en værdig pleje for den enkelte borger.

Jeg tror på vi gør det godt. Andre kommuner har lagt mærke til den udvikling der er i gang i Rudersdals hjemmepleje. Det noterer jeg som positivt. Herudover er der stor fokus på at opkvalificere og uddanne ledere og medarbejderne i hjemmeplejen, både ufaglærte og faglærte.

Jeg kan kun gentage, at denne udvikling foregår i samarbejde med borgerne, og at der løbende foregår prøvehandlinger, der skal sikre, at borgerne mærker en konkret forskel og bedring. Fundamentet i den ny strategi "Sammen med borgeren" er netop et ønske om at styrke dialog og samarbejde borger, pårørende og medarbejder for at sikre en værdig pleje.

Jeg kan derfor ikke genkende det billede af Rudersdal Hjemmepleje, som Ole Jensen beskriver. Som sagt er Rudersdal Kommune påvirket af de generelle samfundsstrukturer, men jeg har en tro på, at kommunens udvikling og nuværende tiltag vil medvirke til at sikre en fortsat værdig og kvalificeret hjemmepleje i Rudersdal.

Stemmer du til kommunalvalget i år?