22. september 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgmesteren kommer med forkerte påstande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgmesteren kommer med forkerte påstande
Debat Rudersdal - 09. september 2020 kl. 17:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Birgitte Ehrhardt
Lejrvej 59
Kirke Værløse

Debatindlæg: Rudersdal Kommunes borgmester, Jens Ive (V), kommer i Frederiksborg Amts Avis den 05.09.20 med flere påstande om mig og mit gamle familiegravsted på Søllerød Kirkegård.

Påstande, som ikke er helt korrekte. Dem vil jeg gerne rette op på her.

Når man som jeg overtager et gammelt familiegravsted, overtager man en færdig pakke: Man kan ikke bare konvertere det til noget mindre. Eller flytte det hen et billigere sted. Man har kun to alternativer: At betale eller at sløjfe det.

Jens Ive hævder, at min situation er speciel, fordi jeg ikke længere bor i Rudersdal, hvor jeg voksede op.

Skal jeg forstå det sådan, er hovedparten af skødehaverne på Søllerød Kirkegård bor i kommunen? Skulle jeg virkelig være en undtagelse?

En af de ganske få, der som voksen drog ud i verden og nu bor et andet sted? Det rimer ikke med det Danmark, jeg kender.

Jens Ive hævder, at jeg kun er ude på »at få Rudersdals skatteborgere til at betale«. Jeg har aldrig sagt, at et gravsted skulle være gratis.

Jeg har alene sagt, at med de voldsomme prisstigninger (300-400 procent) som Rudersdal indførte i 2016, vil mange være tvunget til at sløjfe deres familiegravsted. Det gælder også mig.

Jens Ive siger, at mit gravsted er »helt usædvanligt stort«. Det hører ikke til de mindste - 18 kvadratmeter. Men der er 62 gamle gravsteder af samme størrelse på Søllerød Kirkegård.

Nogle er faktisk endnu større, mange er bare lidt mindre. Så, »helt usædvanligt stort«? Og jeg kan som nævnt ikke bare flytte det.

Men det centrale er i virkeligheden et såre enkelt spørgsmål. Andre før mig har undret sig. De har ikke fået noget svar.

Derfor vil jeg gentage nu spørgsmålet:

Hvorfor undlod Rudersdal Kommune i efteråret 2016 at skrive direkte til skødehaverne og varsle de meget store prisstigninger, der var på vej i 2017?

Har debatten om sexisme taget overhånd?