24. juli 2021
Khaled Mustapha er kandidat til kommunalvalget og forælder til to børn på Søholmskolen afdeling Toftevang. Privatfoto
Khaled Mustapha er kandidat til kommunalvalget og forælder til to børn på Søholmskolen afdeling Toftevang. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bekymring for de sammenlagte skoler i Rudersdal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bekymring for de sammenlagte skoler i Rudersdal
Debat Rudersdal - 11. juli 2021 kl. 17:06
Af Khaled Mustapha Kandidat til KV21 for Lokallisten Andedammen 1, 3460 Birkerød

Skolesammenlægningerne blev gennemført af et politisk flertal bestående af Venstre, Socialdemokraterne og Radikale på trods af en stor modstand blandt mange forældre.

arrow Læs også: Debat: Demokrati og borgerinddragelse

Flere forældre var og er fortsat bekymrede for de negative konsekvenser, sammenlægningsprocessen vil føre med sig. Jeg er som far til to piger på en af de sammenlagte skoler en af dem.

En af de helt store bekymringer er på kort sigt personaleflugt - den ser vi nu på Søholmskolen, matrikel Toftevang - og på længere sigt elevflugt. Det er set mange gange før i andre kommuner, at medarbejderne har svært ved at se sig selv i den skole, som de igennem mange år har været med til at opbygge med et stort personligt og fagligt engagement.

Det er lærerne og pædagogerne, der sammen med eleverne og forældrene bærer kulturen og ånden videre. Der er brug for nærværende og lokal forankret ledelse tæt på for at fastholde og udvikle kulturen videre til gavn for alle og ikke mindst skolens vigtige rolle i det omkringliggende samfund.

I Lokalisten mener vi, at ledelsen skal forankres lokalt i hver matrikel og ikke, som det er tilfældet i dag, hvor ledelsen er forankret på flere matrikler. Det er afgørende for nærheden og det vil vi arbejde for i byrådet.

Men en tæt ledelse løser ikke alt. Derfor mener jeg, at det vigtigt at skoleforvaltningen, og byrådet, bliver bedre til at være i reel og tæt dialog med forældre, elever og medarbejdere for at finde de gode løsninger, både nu og her og på sigt.

Vi har alle muligheder i Rudersdal for at lave en rigtig god folkeskole. Men det kræver, at vi får stoppet en uheldig udvikling med personaleflugt nu.

arrow Debat: Et spørgsmål om prioriteringer
28. juni 2021 kl. 09:06 Opdateret: kl. 08:57
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022