27. september 2021
Søren Svendsen
Foto: Søren Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: 674.000 liter kloakvand i Rudersdals natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: 674.000 liter kloakvand i Rudersdals natur

Af Christoffer Buster Reinhardt (K)
Medlem af Kommunalbestyrelsen

Debat Rudersdal - 05. august 2021 kl. 09:00

Vi skal have rene søer, åer og Øresund i Rudersdal.

Hvert år skylles der i Rudersdal Kommune cirka 674 millioner liter beskidt spildevand direkte ud i søerne, åerne og Øresund. Det sker, når kloakkerne og rensningsanlæggene ikke kan følge med.

Det siger sig selv, at det er rigtig, rigtig skidt for naturen og miljøet, når kloakken ender i søen, åen og havet frem for på rensningsanlægget.

Og for at være helt ærlig, så er det jo også hamrende ulækkert.

I øjeblikket er flere søer i Rudersdal lukket for badning, fordi der er stor forekomst af giftige blågrønne alger. Det gælder blandt andre Furesøen.

Mange års udledning af spildevand, har gjort at bunden har et tykt lag fosfor, og der er store mængder kvælstof. Det giver bare gode betingelser for alger som kan være giftige for mennesker, og decideret dødbringende for fx hunde.

At udlede spildevand til naturen har været helt normalt i flere generationer, hvis ikke nærmere flere hundrede år.

Men det gør det bare ikke ok. Og det skal stoppes!

Der er flere løsninger, og politisk er vi godt igang.

I kommunalbestyrelsen har vi fx lavet områdeplaner for både Holte-området og et område omkring Søndervangen i Birkerød. Områdeplanerne skal være med til at stoppe de mange overløb. Det kan gøres ved at adskille regn- og spildevand, så regnvandet ikke fylder unødigt op i systemet, man kan udvide og etablere forsinkelsebassiner, man kan nogle steder lade regnvandet nedsive på ens egen grund, frem for at sende det i kloakken og så kan man også udvide rensningsanlæggene.

Der er ikke én løsning, der er den rigtige, og der er ikke én løsning, som kan stå alene i bekæmpelsen af de 94 overløb til naturen, som er spredt ud over hele Rudersdal.

Men én ting er sikkert: I Det Konservative Folkeparti vil vi arbejde for at få lukket alle overløb til naturen. Også selv om det bliver noget som kommer til at tage mange år, og kommer til at koste mange penge.

Som politikere i dag, skal vi kunne se vores børn og børnebørn i øjnene.

Vi skylder simpelthen dem og naturen, at gøre op med tidligere tiders dårlige dårlige politik, som skader søerne, åerne og Øresund.

Stemmer du til kommunalvalget i år?