22. juni 2021
Lisette Jespersen er kandidat ved kommunalvalget i Rudersdal den 16. november for Enhedslisten.
Lisette Jespersen er kandidat ved kommunalvalget i Rudersdal den 16. november for Enhedslisten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sygefravær i Rudersdal har en kedelig rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sygefravær i Rudersdal har en kedelig rekord
Debat Rudersdal - 20. maj 2021 kl. 08:32
Af Lisette Jespersen (EL), Kandidat ved kommunalvalget, Fuglesangsvej 14, Birkerød

Sygefraværet i Rudersdal kommune er højt bl.a. det pædagogiske personale kommunes daginstitutioner har en kedelig rekord. Vi har højere sygefravær end nabokommunerne, og ligger alt for højt når vi sammenligner os med resten af landet. Derfor glæder det os i Enhedslisten, at de Konservative bringer udfordringen om kommunens høje sygefravær frem på dagsordenen.

arrow Læs også: DEBAT: Lavere sygefravær er ikke en sparerøvelse

Jeg har i mange år arbejdet med virksomheders arbejdsmiljø, både i daginstitutioner og hjemmepleje. Sygefravær er for mig en tydelig markør for arbejdsmiljøets kvalitet, og er med til at fortælle noget om den virksomhedskultur, der er herskende. Virksomhedskulturen tegnes af den øverste ledelse og skaber rammen for de kommunale arbejdspladsers fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Min erfaring med personale, der arbejder med andre mennesker, børn som voksne, er, at de vil gøre deres ypperste, og de ønsker, at levere høj kvalitet i deres arbejde. Der findes ingen hurtige løsninger på nedbringelse af sygefravær. Min erfaring er, at en anerkendende virksomhedskultur kan styrke den daglige ledelses arbejde og det professionelle personales arbejdsglæde.

Størrelsen- og placering af daginstitutioner på skoler med anden dagsrytme er vigtige elementer, ligeså er det væsentligt, at se på ventilation, kvadratmeter, legepladser og udendørs arealer til børnene. Det berører både personalets arbejdsglæde og børnenes trivsel. En hjørnesten, og et afgørende element er også, antallet af kollegaer. Og her ved vi, hvad angår den reelle normering, at Rudersdal har god plads til forbedring.

I Enhedslisten opfordrer vi den politiske ledelse til at være meget lydhør overfor input, og til at lave en grundig analysere af virksomhedskulturen på kommunens arbejdspaldser. Man skal ikke blive syg af, at gå på arbejde! Vi skal have vendt bøtten og det starter med at vi tager et politisk ansvar. Lad os komme i arbejdstøjet.

arrow DEBAT: Højt sygefravær - Hold nu fokus, Jens Ive
19. maj 2021 kl. 18:22 Opdateret: kl. 15:24
arrow Ive til Orth: I sparker en åben dør ind
18. maj 2021 kl. 09:20 Opdateret: kl. 16:03
arrow K sætter fokus på sygefravær
18. maj 2021 kl. 04:49 Opdateret: kl. 15:54
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?