17. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Omsorg og respekt for udsatte borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Omsorg og respekt for udsatte borgere
Debat Rudersdal - 17. november 2017 kl. 15:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Rudersdal: Rudersdal er en velhavende kommune med et stort flertal af velstillede borgere uden stort behov for hjælp fra kommunen. Men der er også grupper af udsatte borgere. Spørgsmålet er, om kommunen udviser omsorg og respekt for dem. Noget tyder på, at det ikke er tilfældet.

Det er påfaldende, at op mod halvdelen af ankesager fra kommunens borgere bliver omgjort af Ankestyrelsen.

Kommunens seneste borgerundersøgelse viser, at ca. halvdelen af brugerne af kommunens tilbud inden for handicap, psykosociale ydelser og misbrugsproblemer er utilfredse med kommunens indsats. Også halvdelen af både erhvervsdrivende og ubeskæftigede borgere er utilfredse med kommunens indsats for at få folk i arbejde.

Vi vil følge op på symptomerne på utilstrækkelig omsorg og respekt. Det handler om at skaffe ressourcer, ændre kultur og om at styrke det tværfaglige samarbejde i forvaltningen.

Alternativet foreslår, at Rudersdal på linje med bl.a. Hillerød og Helsingør etablerer en borgerrådgiver, som kan hjælpe borgere, som oplever de er i klemme i kommunen og ikke af egen kraft kan rede trådene ud.

Med et af landets højeste indkomstniveauer bør der i Rudersdal være et råderum til en øget indsats for de udsatte borgere.

Henrik Hjortdal
Kandidat for Alternativet til KV 17

Søren Klebak
Bestyrelsesmedlem i Alternativet, Rudersdal