21. november 2018
Henrik Hjortdal (yderst t.v.) skriver i et debatindlæg, at Alternativet ønsker mere borgerinddragelse i Rudersdal byplanlægning.
Henrik Hjortdal (yderst t.v.) skriver i et debatindlæg, at Alternativet ønsker mere borgerinddragelse i Rudersdal byplanlægning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Byplanlægning til det fælles bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Byplanlægning til det fælles bedste
Debat Rudersdal - 26. oktober 2017 kl. 10:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Rudersdal: Alternativet ønsker at Rudersdals byplanlægning involverer borgerne reelt. Og vi ønsker, at det fælles bedste og det lange sigt altid vejer tungere end kortsigtet privat eller kommunal gevinst.

Vi er oppe imod stærke kræfter, når der er så få ledige arealer tilbage i en kommune, som er attraktiv: »Developere« øjner mulighed for at tjene penge ved at klemme for mange nye bygninger ind på en grund (fx Kypergården); kommunen fristes over evnen til at sælge egne arealer dyrest muligt, uanset området så er uden fællesfaciliteter og luft (fx Kajerødskolen); nye huse tillades så store, at områdets kvaliteter forringes og de oprindelige beboeres ønsker tilsidesættes (fx Trørød).

Det fælles træk er, at den kortsigtede gevinst tilsidesætter det fælles bedste. Man glemmer at engangsindtægter ikke er så meget værd, hvis et ucharmerende byggeri, en overbebygget grund eller en belastende vejadgang generer mange mennesker i mange år.

Alternativet vil arbejde for at helheden, fællesskabet og det lange sigt får en stærkere placering i byplanlægningen. Og her vil starte med at holde øje med at der bliver en reel borgerinddragelse om Kajerødgrundens udformning, herunder at området får gode fællesfaciliteter. Kan det ikke ske inden for det udbud, der er lavet, må det gå om.

Henrik Hjortdal
KV-17 kandidat for Alternativet

Andedammen 3
3460 Birkerød