13. december 2017
Mette Poulsen, der er nummer to på Socialdemokratiets liste til årets kommunalvalg, blander sig nu også i debatten om fremtidens biblioteker i Rudersdal. Foto: Allan Nørregaard
Mette Poulsen, der er nummer to på Socialdemokratiets liste til årets kommunalvalg, blander sig nu også i debatten om fremtidens biblioteker i Rudersdal. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biblioteket er et samlingspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biblioteket er et samlingspunkt
Debat Rudersdal - 16. juli 2017 kl. 16:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Rudersdal: Der har de sidste par uger kørt en debat om bibliotekernes opgaver. Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis antallet af udlån og besøgende er faldet. Men jeg synes ikke, at bibliotekernes opgaver kun omhandler udlån af bøger.

Jeg kan godt lide idéen om, at lokalbiblioteket er et samlingspunkt for de lokale beboere. Et sted, hvor man kommer for at få en kulturel oplevelse, hjælp til at søge information eller tilbud om kursus i iPad-brug.

Som eksempel på netop dette, vil jeg gerne fremhæve Nærum Biblioteks initiativ med en årlig kulturdag, hvor de lokale nærumborgere kan møde alle de lokale foreninger.

Det kan opfattes som konkurrenceforvridende, at bibliotekerne udbyder foredrag og kurser gratis, som aftenskolerne tager penge for.

Men der er nogle, som ikke har råd til at betale for aftenskolernes tilbud, og jeg mener bestemt, at det er socialdemokratisk opgave at sørge for, at alle har mulighed for at få adgang til kulturelle og lærende oplevelser.

Derfor synes jeg, at bibliotekerne skal have lov til at fortsætte med at udbyde IT-kurser og litteraturklubber samtidig med, at man stadig kan låne alle slags materialer og få hjælp til informationssøgning.

Mette Poulsen
Kandidat til kommunalbestyrelsen, nr. 2 på liste A