25. oktober 2021
55 forældre til børn på Søholmskolen afdeling Toftevang fortæller i et åbent brev om de "alvorlige konsekvenser" skolesammenlægningerne har haft for det daværende Toftevangskolen. 

Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
55 forældre til børn på Søholmskolen afdeling Toftevang fortæller i et åbent brev om de "alvorlige konsekvenser" skolesammenlægningerne har haft for det daværende Toftevangskolen. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til Kommunalbestyrelsen fra 55 forældre på Toftevang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til Kommunalbestyrelsen fra 55 forældre på Toftevang

Brevet er underskrevet 55 navngivne forældre med børn i samtlige klasser (undtagen en) på Søholmskolen afdeling Toftevang.

Debat Rudersdal - 06. oktober 2021 kl. 09:00

Åbent brev til Kommunalbestyrelsen. I 2019 tog I en stor beslutning. I var et flertal bestående af Venstre, Radikale Venstre og Socialdemokratiet. I valgte at sammenlægge otte skoler med henvisning til udviklingen i børnetallet. Den beslutning har haft alvorlige konsekvenser for børn, forældre og medarbejdere på Toftevangskolen i Birkerød.

Toftevangskolen var på det tidspunkt en traditionsrig folkeskole i hjertet af byen. Den havde fokus på det musiske og kreative og var så velrenommeret, at familier udenfor skoledistriktet stod i kø, og andre flyttede til Birkerød langvejs fra, for at deres børn kunne gå på skolen.

Men I besluttede, at Bistrupskolen og Toftevangskolen skulle lægges sammen til én skole, som nu hedder Søholmskolen. Den skulle fortsat ligge på to matrikler, men under én samlet ledelse. På Toftevangskolen fik vi lederen og to andre funktionsledere fra Bistrupskolen, mens vores egen skoleleder blev flyttet til Holte. I lovede, at denne konstruktion også ville medføre en styrkelse af den samlede udskoling samtidig med, at I ville bevare de respektive skolers særkende og kvaliteter. Hvad angår sidstnævnte, var vi allerede på det tidspunkt en del bekymrede forældre, som savnede argumenter for, at det skulle kunne lykkes. Det gjorde vi jer også opmærksomme på i adskillige høringssvar i 2019. I noterede jer den gang, at det skulle være den nye skoleledelses og skolebestyrelsens ansvar at sikre fastholdelsen af kvalitet og traditioner på matrikel Toftevang.

Vi forældre og børn på matrikel Toftevang har siden sammenlægningen blev en realitet oplevet over 20 medarbejdere inklusiv hele resten af ledelsen forlade skolen. Det er over halvdelen af skolens lærer- og pædagogkræfter. I stedet har vi fået en fjern og fraværende ledelse. Vi savner, at den udviser interesse for skolens DNA og traditioner. Børnene har samtidig oplevet stor diskontinuitet med mange lærerskift og midlertidige vikarer som følge af de mange opsigelser. Vi forældre har gentagne gange forsøgt at få en konstruktiv dialog med ledelsen, men vi oplever manglende forståelse for vores bekymringer og modtager uklare svar. Vi har nu mistet tålmodigheden.

Med dette brev ønsker vi at give jer chancen for at leve op til jeres ansvar som beslutningstagere og sikre en bedre proces fremadrettet for jeres skolesammenlægning. Vi siger og skriver dette med den allerstørste respekt for lærere og pædagoger på Toftevangskolen. For dem der har sagt op, for dem der er blevet, og for de nye der er kommet til. Vores ønske er at bakke op om dem, og at undgå at endnu flere siger op, og at der kommer en forståelig elevflugt.

Vi ønsker, at I politikere inviterer os forældre til et møde, hvor vi kan drøfte, hvordan vi sikrer Søholmskolens fremtid. Vi har vores daglige gang på matrikel Toftevang, som er grundstenen i vores børns liv og udvikling. Vi har lang erfaring med og stor viden om, hvad der skal til for at skabe gode rammer på skolen. Vi opfordrer jer derfor til at lytte til vores ønsker:

For det første ønsker vi, at I snarest iværksætter en evaluering af sammenlægningen med en uvildig undersøgelse af, hvorfor så mange medarbejdere har valgt at sige op, og hvordan trivslen er blandt de tilbageblevne og nyankomne under den nuværende ledelsesstruktur.

Dernæst ønsker vi, at I ansætter en skoleleder/souschef på hver matrikel, som kan skabe det personlige nærvær til børn og medarbejdere, som en skole har brug for. Det anbefalede I selv, da I tog beslutningen jævnfør bl.a. økonomiudvalgsmøde d. 23. oktober 2019. På Toftevang bør det ikke være endnu en person fra Bistrup.

Afslutningsvis ønsker vi en tillidsmand for lærere og pædagoger på hver matrikel. Én der kender lærerne personligt og har sin daglige gang på de respektive matrikler. Det er vigtigt for lærernes trivsel især i en så omskiftelig periode.

Toftevangskolen var en meget velfungerende skole, og det ønsker vi, at den skal fortsætte med at være. Gode skoler er afgørende for både at fastholde og tiltrække børnefamilier. Vi minder jer om her, at børnefamilier betaler skat og stemmer til kommunalvalget. Så der er behov for, at I agerer nu. Vi ser frem til, at I forholder jer til dette og inviterer forældrene til møde snarest muligt - og inden kommunalvalget d. 16. november.

Med venlig hilsen
Forældre på Toftevang

Alberte Clement Meldal (1c og 3d)
Anja Andersen (4d og 8y)
Andreas Teilmann (6z og 8z)
Anna Flyverbom Nordgreen (7z og 9z)
Anette Hinsch Terp (0c og 3d)
Annika Yderstræde (3d og 6y)
Arafa Khatib (3c og 6y)
Benedicte Holck (3d)
Brian Svarrer Jensen (1c, 4d, 8y)
Casper Wilstrup (3c og 6z)
Cecilie Ambrosius Baker 4c
Christian Hildebrandt (3c og 6y)
Claire Gautier (3c)
Dan Christensen (2c)
Dorthe Petersen (3c, 7y og 8y)
Emil Madsen Brandt (3c og 6z)
Erling Skovgård Veidal (4d og 6y)
Eva Ringgård Bak (2c)
Greg William Baker (4c)
Grith Stougaard Højfeldt (1c)
Hans Jakob Stilling Hartling (1c, 4c)
Helene Søgaard Andersen (3c og 6y)
Helle Hjorth Feddersen (6y)
Ida Søeborg 5d
Irmelin Ipsen (0d, 5c og 5d)
Jeanette Birkholm (4c og 6z)
Jeanette Hartmann (0c)
Jesper Bendz (6z og 8z)
Jesper Kamstrup-Holm (7y og 5d)
Johan Christoffer Holm (3c og 4c)
Julie Silja Stilling Hartling (1c, 4c)
Karoline Foss (3d og 5d)
Khaled Mustapha (6z og 9z)
Lars Bonde (0c og 3d)
Laura Juhl Fredskild (2c)
Lene Danmark (6y og 8y)
Lisbeth Kamstrup Holm (7y og 5d)
Majbrit Berlau (6z og 9z)
Malene Christophersen (7y og 5d)
Marlene Svarrer van der Zee (1c, 4d og 8y)
Maya Gilham Mørch (6y)
Mette Støwer (6z og 8z)
Michelle Bager (2c)
Nina Bjerre Toft (1c og 5d)
Ola Johansson (4c og 6z)
Ole Ravnholt Sørensen (7y og 5d)
Per Primdahl Kristensen (0c)
Pernille Søgaard (6y)
Peter Andreas Nunes Tonnesen (1c og 4d)
Rebecca Scavenius (1c, 6y og 8y)
Sigrid Hjermind (2c, 5d)
Stefan Stougaard Højfeldt (1c)
Stine Møller (1c, 4d)
Sture Rygaard (8y)
Thea Wanning (5d og 8z)

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?