20. oktober 2020
Tastatur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærkere samarbejde kan sikre bedre velfærd og grøn omstilling i Rudersdal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærkere samarbejde kan sikre bedre velfærd og grøn omstilling i Rudersdal

Af Jakob Scharff
Branchedirektør i Dansk Industri

Debat Rudersdal Avis - 22. september 2020 kl. 09:00

Da corona-krisen ramte i foråret, stod kommunerne og virksomhederne sammen om at holde hånden under danske arbejdspladser. Det lykkedes i stor udstrækning. Det lykkedes også i fællesskab at opbygge forsyningskæder af værnemidler til social- og sundhedssektoren. Krisen viste altså igen, at vi løser udfordringerne bedst, når vi samarbejder.

De politiske forhandlinger om næste års budget er nu i gang i Rudersdal Kommune, og her er der gode muligheder for at få bragt flere erfaringer og idéer fra virksomhederne i spil. Et samspil mellem Rudersdal Kommune og virksomhederne kan blandt andet bidrage til at sikre den grønne omstilling og udvikle velfærden i en udfordret kommunal økonomi, hvor der eksempelvis bliver flere ældre og flere børn.

Eksempelvis har Guldborgsund Kommune sparet 4-5 millioner kr. og næsten 1000 tons CO2 ved at samarbejde med en energivirksomhed om at renovere en stor del af kommunens bygninger. Et andet godt eksempel er Aalborg Kommune, hvor et udbud af vask på et plejehjem har stoppet en potentiel smittefare samt sikret et bedre arbejdsmiljø.

I Rudersdal Kommune er der gode muligheder for yderligere samarbejde til gavn for økonomien og borgerne. Eksempelvis er det kun omkring 29 pct. af de tekniske opgaver og støttefunktioner som rengøring, it-drift og vejvedligeholdelse, som i dag bliver løst i samarbejde med private virksomheder. Med inspiration fra de kommuner, der er længst fremme, kan dét tal nå op på 45 pct.

I DI anbefaler vi, at Rudersdal Kommune rækker ud for at udnytte mulighederne for et tættere samarbejde med private virksomheder. Det handler om at have de rette kompetencer i indkøbsafdelingen og om at lade sig inspirere af gode idéer fra andre kommuner. I DI står vi til rådighed. Vi ønsker at bidrage til, at Rudersdal Avis får den bedst mulige velfærd og samtidig bidrager til den grønne omstilling. Sammen får vi mere velfærd for pengene.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?