23. september 2020
Separat kloakering koster penge, som det historisk har været med lignende projekter, påpeger debatøren. Foto: Rudersdal Kommune
Separat kloakering koster penge, som det historisk har været med lignende projekter, påpeger debatøren. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om økonomi og kloak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om økonomi og kloak

Sv. P. Broberg, Kong Valdemars Vej 15, Holte på vegne af Vandgruppen i Danmarks Naturfredningsforening, Rudersdal

Debat Rudersdal Avis - 04. august 2020 kl. 11:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Rudersdal Avis d. 22. juli har Frank Hansen, Øverødvej et læserbrev "Klag over kommende separatkloakering". For Frank Hansen er begrundelsen for opfordringen økonomisk.

Denne diskussion er ikke ny. I Ingeniøren.dk, d.19. juli kl. 10 gengives en artikel fra Ingeniørens Ugeblad 1894 med overskriften "Stærke interesser kæmpede mod vandklosetter i København" og efterfølgende: "På et stormfuldt møde i Ingeniørforeningen i 1894 stod fronterne trukket hårdt op: Læger og teknikere pressede på for at få indført vandklosetter, mens Københavns Grundejerforening ville beholde latrinerne, som natmændene tømte og kørte indholdet bort i tønder."

Grundejernes begrundelse var som Frank Hansens: "økonomien".

Vi er - af hensyn til vandmiljøet - desværre nødsaget til at få adskilt husspildevandet fra regnvandet, da det ellers under stærk nedbør via overløb udledes til søer og vandløb. Det er disse overløb af urenset husspildevand, der er årsagen til den vedvarende forurening af bl.a. Furesøen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?